Social

Trei sportivi de la Fundația de Abilitare Speranța la concurs în Lituania, locul unde fac „încă un pas în lupta pentru integrarea socială a persoanelor cu dizabilități”

Echipa de campioni de la Fundația de Abilitare Speranța participă în Lituania la concursul de înot, în calitate de invitați speciali, în perioada 11-12 aprilie 2019. Trei sportivi reprezintă Fundația de Abilitare Speranța la concursul de înot din localitatea Ukmerge.

Concurs de înot pentru persoane cu dizabilități, în Lituania

Este vorba despre Mario Silvestru, Alexandru Toma și Andrei Cupșa, antrenați de kinoteterapeutul Fundației, Marius Pârjol și însoțiți de dr. Liliana Cupșa, director medical Health Promotion România. Proaspăt întors din Abu Dhabi, de unde a castigat o frumoasă medalie, Andrei Cupșa (23 ani) va da tot ce poate și de acesta dată la concurs. Mario Silvestru (26 ani) este pregătit pentru acest concurs, iar Alexandru Toma (17 ani), este cel mai tânăr din echipa României în Lituania.

„Acești sportivi se antrenează zilnic pentru a arăta tuturor că performanță poți să faci din orice sport, dacă există muncă și pasiune. Satisfacția unui antrenor este atunci când vede evoluția sportivilor lui. Lituania va avea parte de un concurs minunat, unde sportivi din Europa își înving dizabilitatea, topesc inimi si câștigă încă un pas în lupta pentru integrarea socială a persoanelor cu dizabilități”, transmit reprezentanții Fundației de Abilitare Speranța.

Concursul de înot este organizat de Școala Specială Ukmerge Rytas împreună cu Centrul Sportiv Ukmerge și urmărește implicarea persoanelor cu dizabilități în concursuri de înot pentru susținerea sănătății și promovarea înotului ca sport de grup.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

46 de minute ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

4 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

4 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

5 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

6 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

6 ore ago