Social

Trotinetele electrice, la dispoziția timișorenilor! Care este sistemul de utilizare / FOTO

Început de lună cu noutate concretizată în sistemul de transport public din Timișoara. Cele 25 de trotinete electrice cumpărate de STPT se află, de la 1 aprilie, la dispoziția curioșilor. Mijloacele de transport în comun sunt destinate în special studenților timișoreni, stațiile de unde pot fi „ridicate” trotinetele aflându-se în campusul universitar.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, nu a rezistat tentației de a folosi trotineta electrică, în ciuda faptului că inițial a ezitat, resimțindu-se după ce seara trecută a dat „Ș-A-P-T-E” la fotbal.

„Mă bucur că, iată, o dorință mai veche, nu foarte veche, astăzi este materializată. Am achiziționat 25 de trotinete cu motor electric și ele vor fi la dispoziția studenților în cele trei stații pe care le avem în zona aceata studențească. Sunt 25 deocamdată pentru că am vrut să și testăm cât de folosite sunt ele. Sunt convins că vor fi folosite, dar nu ne-am aventurat la mai multe pentru început. Avem de gând să mai cumpărăm încă o sută în acest an”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Cele trei stații pentru trotinetele electrice se află în fața cantinei UPT, în fața Universității de Vest din Timișoara și în parcarea de la „Electro”.

De altfel, Nicolae Robu s-a arătat încântat și convins că studenții timișoreni se vor folosi din plin de trotinetele electrice. Motiv pentru care, în acest an, Societatea de Transport Public Timișoara ar urma să achiziționeze alte 100 de astfel de mijloace de transport în comun.

„Urmează ca în perioada imediat următoare, în momentul în care se va vota bugetul pe 2019, noi, Societatea de Transport Public Timișoara vom demara ulterior procedurile de achiziție a încă 100 de trotinete pentru dezvoltarea subsistemului de transport cu trotinetele electrice”, a specificat, Nicolae Bitea, directorul STPT, întărind cele menționate de Nicolae Robu.

Aplicația TroTM

Ca o trotinetă să poată fi folosită, utilizatorul trebuie să aibă instalată pe un telefon de tip smartphone aplicația TroTM, iar mai apoi să scaneze codul QR, care se găsește în partea superioară a trotinetei. După ce a fost deblocată, trotineta trebuie scoasă de la încărcat, iar mai apoi din stație. Singurul care o poate parca înapoi după ce a utilizat-o timp de maximum 30 de minute, este doar cel care a luat-o.

Cele 25 de trotinete electrice sunt produse în Craiova și au o autonomie de 30 de kilometri, iar viteza maximă de 25 km/h. Un astfel de mijloc de transport a costat 3600 de lei și au ajuns la sediul STPT la începutul lunii martie.

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

23 de minute ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

35 de minute ago

La Timișoara continuă modernizarea rețelei de termoficare a orașului

13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…

39 de minute ago

Doi jucători străini vin la SCM USV via Constanţa

Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…

O oră ago

Din această săptămână putem zbura direct între Timișoara și Dubai

Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…

O oră ago

Florin Drăgan, rectorul UPT: „A fost un an plin de incertitudini în mediul economic, iar instabilitatea politică accentuează problemele”

La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…

2 ore ago