Politica

Preşedintele Klaus Iohannis avertizează Guvernul să nu dea OUG pe Justiţie până pe 26 mai

Într-o nouă declaraţie dată la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat intenţia de-a organiza un referendum pe data de 26 mai. El a mai anunţat că va face o reconsultare a Parlamentului, pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului.

Odată anunţat referendumul, preşedintele Klaus Iohannis a atenţionat Guvernul să nu mai dea OUG pe probleme de justiţie, până când românii nu-şi vor spune părerea pe 26 mai. De asemenea, Iohannis a afirmat că este necesară introducerea unor noi posibilități de contestare a ordonanțelor de urgență la Curtea Constituțională, în momentul de față doar Avocatul Poporului având această atribuție. “E un lucru cunoscut că guvernarea PSD a eșuat. Mult promisele spitale, în special cele regionale, nu mai există nici măcar pe hârtie, autostrăzile s-au pierdut pe coridoarele și sertarele ministerului. Economia suferă din cauza experimentelor făcute de PSD. Dar cel mai grav e că asaltul PSD asupra justiției nu se mai termină. Un asalt constant, continuu care a început cu OUG 13, care a scos sute de mii de români în stradă, acea OUG prin care PSD-iștii au vrut să dea amnistie și grațiere. Tema nu numai că nu a fost abandonată, e păstrată și în continuare PSD-iștii doresc amnistie și grațiere pentru corupție. Eu nu pot să accept să existe amnistie și grațiere pentru corupți”, a declarat şeful statului.
El a abordat apoi tema OUG-urile care se dau în mod netransparent, fără consultări prealabile. Și asta se întânplă inclusiv în domenii extrem de sensibile, cum e politica penală. “Este obligatorie reglementarea folosirii acestor OUG-uri, cum e clar că trebuie introduse posibilități de contestare a OUG-urilor la CCR”, a spus Iohannis. Nu în ultimul rând, Iohannis a declarat că va face o reconsultare a Parlamentului pentru lărgirea ariei de curprindere a referendumului. “Ne dăm seama că acea consultare inițială pe care am făcut-o, a Parlamentului, a vizat doar o parte a marilor probleme create de PSD Așadar, voi adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum pentru a-l face mai eficient și mai puternic. Avertizez guvernul să nu emită OUG în acest domenii: justiție, politică penală, până nu se exprimă poporul, până nu cunoaștem voința suverană a românilor”, a mai declarat Iohannis.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

7 minute ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

O oră ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

13 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

14 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

15 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

19 ore ago