Sănătate

Aparatură de sute de mii de lei donată de Salvați Copiii pentru maternitățile și spitalele de pediatrie din Timișoara / FOTO

Aparatură în valoare totală de 728.000 lei a fost donată de reprezentanții Salvați Copiii pentru maternități și spitale din vestul țării. Aparatura este necesară cel mai mult copiilor prematuri, care au nevoie de astfel de aparate medicale pentru a supraviețui.

Rata mortalității infantile este de 6,2 la mie în județul Arad și de 7,5 la mie în Timiș, iar Hunedoara are o rată a mortalității infantile sub media națională, de 5,9 la mia de copii născuți vii. Caraș-Severin are o rată sever ridicată, de 10,4 la mie.

Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu” Timişoara – Maternitatea Odobescu a primit ca donați de la Salvați Copiii un ventilator, în valoare de 184.200 lei, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu Timișoaraa primit un ecograf, în valoare de 180.747 lei, iar Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara – Maternitatea Bega – o masă radiantă, în valoare de 83.330 lei.

„Situația maternităților din România rămâne una critică și avem situații în care medicii pierd timp prețios încercând să găsească un loc liber într-o secție de terapie intensivă neonatală superior dotată. Este o dramă pe care o împărtășesc deopotrivă părinții și medicii. Salvați Copiii a decis să pună în aplicare un plan de măsuri urgente și, în urma consultărilor cu medicii, să doteze secțiile de terapie intensivă neonatală unde prematurii pot fi salvați”, a spus Gabriela Alexandrescu, președinte Executiv Salvați Copiii România.

Până pe 31 iulie puteți depune Formularul 230 sau Declarația Unică, precompletate cu datele de identificare ale organizației la administrația financiară de care aparțineți cu domiciliul. Totodată, companiile care plătesc impozit pe profit pot sponsoriza cu maxim 20% din impozitul pe profit datorat anual. Mai multe amănunte găsiți aici.

„Capacitatea Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală tinde să fie întotdeauna plină, ceea ce denotă numărul tot mai mare de naşteri premature şi automat de pacienţi care necesită investigare, urmărire şi prevenţie pe termen lung. Organizația Salvați Copiii a fost alături de Secția de Neonatologie și ne-a ajutat prin sponsorizările făcute să salvăm viața multor bebeluși. Aparatura primită a ajutat echipa de medici să acorde nou-născuților asistență medicală la un standard ridicat. Din aceste motive este imperios necesară achiziționarea de aparatură medicală și implicarea comunității. Împreună putem salva mai multe vieți și ajuta nou-născuții tratați în unitatea noastră să primească îngrijire medicală foarte bună”, a spus conf. dr. Iacob Daniela, șef secție Neonatologie Maternitatea Bega.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago