Administratie

Depoul şi fostul sediu central al RATT de pe Take Ionescu se întorc la primărie, pentru a susţine proiectul Capitală Europeană

Primăria îşi ia înapoi sediul fostei RATT şi Depoul de pe strada Take Ionescu. Municipalitatea vrea să folosească locaţiile de la numerele 56 şi 83 de pe strada amintită în scopul susţinerii activităţii proiectlui Timişoara Capitală Europeană a Culturii, iar aici ne referim şi la ceea ce ar urma să devină şi complexul Multiplexity.

Depoul şi fostul sediu central al RATT de pe Take Ionescu se întorc la primărie

Chiar dacă iniţial a promis ridicarea unei noi clădiri moderne pe locul Grădinii de Vară de la fostul cinema Capitol, complexul Multiplexity, Primăria şi-a schimbat ulterior planurile. Clădirea nouă s-a transformat în reabilitarea unor spaţii, a Depoului de tramvaie al RATT de pe Take Ionescu, pentru realizarea MultipleXity 2021, Centrul Artă – Tehnologie – Experimentare, în fapt, acesta  a fost principalul proiect scris în caietul de candidatură al Timişoarei pentru obţinerea acestui titlu.

Acum, odată transformată în societate comercială şi trimisă cu sediul central la Depoul din Dâmboviţa, Societatea de Transport Public Timişoara va rămâne fără locaţia de pe Take Ionescu. Aceasta dacă proiectul de hotărâre va fi votat, în şedinţa de plen de marţi, de către aleşii locali.

„Luând în considerare toate cele mai sus menţionate, propunem retragerea dreptului de administrare a Societăţii De Transport Public Timisoara S.A. asupra unor bunuri imobile din Timişoara, str. Take Ionescu, nr. 56 şi nr. 83, în vederea valorificării patrimoniului prin dezvoltarea unor obiective de interes public local necesare pentru anul 2021 când Timişoara este Capitală Europeană a Culturii”, se spune în raportul de specialitate aferent proiectului.

În proiect sunt incluse două locaţii, aflate vizavi. La numărul 56 sunt diferite clădiri administrative, clădiri pentru ateliere, zone cu facilităţi sanitare. „Perla coroanei”, Depoul 1 Tramvaie, este situat peste drum, la numărul 83, aici ar urma să fie amenajat Multiplexity.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

8 ore ago