Administratie

După o dragoste nebună, iubirea lui Nicolae Robu pentru ACS Poli Timişoara a apus

Aflat în pană de ceva timp şi aprope de „calare” totală a motorului în urma retrogradării în Liga 3, proiectul ACS Poli Timişoara e aproape să rămână şi fără iubirea fanului numărul 1, Nicolae Robu. El spune că şi-a făcut treaba cât a putut, dar că acum nu se mai gândeşte sub nicio formă la acest proiect, poate, dar nu e sigur, va mai fi totuşi ceva iubire după încheierea campionatului.

Nicolae Robu cu steagul

A fost o greşeală inventarea şi susţinerea proiectului ACS Poli Timişoara? Nu, categoric, spune cel mai suporter dintre suporteri, Nicolae Robu. Acum, el nu mai pare aşa de mare fan al formaţiei, nu vrea să se mai gândească la ce se întâmplă. E drept, ACS Poli nu mai e sinonimă cu vreun fel de succes, de fapt nu mai e de ceva vreme, deci nu e atractivă. Echipa e virtual retrogradată şi numai ghicitorii mai pot estima dacă va mai exista echipa sau nu. A fost un proiect frumos, util pentru comunitate, dar dacă nimeni nu vrea să investească, el nu poate face nimic, spune Robu.

„Atât timp cât am făcut performanţă pentru oraş, atunci când am dat bani publici, când am fost doar în prima ligă a fost ceva frumos. Un fenomen social ce trebuia sprijinit, nu există niciunde în ţară. S-a reuşit imediat promovarea din Liga 2 în Liga 1, apoi chiar dacă au fost scăderi şi retrogradări şi revenire s-a stat mai mult în prima ligă nu a doua, a fost o nouă victorie împotriva lui Dinamo. Am fost prezenţi cu speranţa că vom ajunge în topul fotbalului, pentru asta am acţionat”, a declarat Nicolae Robu.

Primăria a încercat să ajute financiar echipa, dar ceea ce altceva era legal, aici nu era OK. „Un model ce toată lumea a zis că e legal, la Timişoara s-a considerat ilegal. Jucam cu echipe care au avut scris pe tricou Primăria Voluntari, Iaşi, Chiajna. Înţeleg ce era în sufletul jucătorilor noştri când ştiau că nu primesc bani de la primărie”, a mai spus Robu.

Acum, când proiectul a eşuat în mare parte, primarul spune că a făcut tot ce era posibil din partea sa şi că nu retrogradează Robu ci un ONG, deţinut de Municipalitate, CJT şi Universitatea Politehnica.

„M-am zbătut cât am putut să conving oameni să susţină. Centrul de copii a făcut performanţă, sunt 200 de copii acolo, care s-au dovedit foarte buni. Cum să faci performanţă în această situaţie? Ma doare sufletul, nu pentru mine, că nu a fost nimic personal, unii au personalizat-o, acei oameni trăiesc cu ură. Eu mi-am făcut datoria faţă de oraş, mult peste ce însemna datoria. Dacă oraşul nu vrea fotbal, nu investeşte nimeni… eu m-am zbătut la maximum. Retrogradează nu Robu, ci echipa ce e ONG cu Consiliul Local, nu cu Robu, CJT, nu cu robu, UPT, nu cu robu”, susţine primarul Timişoarei.

Iar acum, iubirea aprigă pentru alb-violetul de la ACS Poli a pălit în inima primarului… Gata, el nu mai cere bani la alţii, se va preocupa de altceva… Dar, mai există totuşi o mică licărire de speranţă!

„Eu, personal, nu am niciun proiect în acest moment. Cel puţin până după campionat, o să vedem, dar eu voi avea cu totul alte preocupări decât să adun bani pentru fotbal, am făcut destul şapte ani”, a încheiat Nicolae Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

36 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago