Sport

Fiesta timișoreană la Arad! ASU Politehnica câștigă în fața rivalei UTA

„Basmele cu cavaleri se mai termină și rău / Cel violet sfârșește-n sânge, decapitat de călău”, acesta a fost mesajul cu care galeria arădeană a început partida. Însă, în teren, lucrurile au stat total diferit, întrucât favoriții suporterilor de pe Mureș nu s-au ridicat nici decum la nivelul așteptărilor. Alb-violeții, aflați în nevoie acută de puncte, au învins marea rivală, UTA, și au obținut toate cele trei puncte. Scor final 0-2, iar ASU Politehnica ia o gură mare de oxigen, odată cu victoria care o îndepărtează încă puțin de zona „minată” a clasamentului.

UTA BD – ASU Politehnica. Sursă: sspolitehnica.ro

Pe „Motorul”, golul a venit repede pentru alb-violeți, după un început de joc în care gazdele au controlat balonul în mare măsură. Reușita lui Ignea din minutul 10, venită dintr-o centrare de pe partea dreaptă a lui Manea, nu a fost anunțată de nimic. Balonul a intrat în plasa porții lui Orlic după un plonjon ciudat al lui Ignea, contorsionat, aproape de firul ierbii, iar mingea, înainte de a poposi în poartă, a lovit umărul mijlocașului timișorean, iar apoi bara.

La adăpostul avantajului de un gol, ASU Poli a stat la pândă, iar roșii au preluat inițiativa. Oaspeții au continuat să amenințe poarta lui Orlic, însă fără prea multe emoții pentru gazde. Spiritele s-au încins pentru prima dată în minutul 25. Goalkeeper-ul Murariu s-a luat de atacantul advers Kanda, căzut în careu, dar fără să pretindă că ar fi fost faultat, după ce s-a atins de portarul timișorean. Ambilor jucători li s-au arătat cartonașul galben.

Șeroni a mai avut o șansă înainte de pauză. Lovitura de cap a masivului fundaș central de la UTA, în urma unei centrări din lovitură liberă a lui Kanda, a fost însă prea slab plasată și fără prea multă forță pentru a-l învinge pe Murariu.

Lovitură dată de Manea

În orice caz, după revenirea de la cabine tot Șeroni a fost aproape de gol. O reluare grea a fundașului UTA-ei, transformat la această fază în atacant, a fost respins cu greu, de lângă bară, de Murariu. Și în următoarele minute același Șeroni a fost principalul pericol în careul politehnist. Totuși, spre fericirea tifoseriei timișorene, golul a venit pentru ASU Politehnica.

Ursu a fost doar tatonat de apărătorii în roșu, a zărit un culoar și a tras spre poartă. Mingea a lovit transversala și, când întreaga tabără alb-violetă și-a pus mâinile în cap, pe reluare a apărut Manea, în afara ofsaidului, care a majorat diferența. UTA avea mai puțin de 20 de minute să scoată ceva din acest derby.

În orice caz, a mai reușit doar să ia un cartonaș roșu. Neagu a fost eliminat după ce l-a faultat pe Ursu din poziție de ultim apărător, chiar la limita suprafeței de penalizare.

ASU Politehnica ia toate cele trei puncte, extrem de importante în lupta pentru supraviețuirea în Liga a II-a, chiar de acolo unde-și dorea mai mult: fieful rivalei UTA. Cu această victorie, timișorenii urcă în clasament până pe locul 11, cu 41 de puncte, șase mai multe decât Energeticianul, care se află pe locul 16, primul retrogradabil.

ASU Politehnica va întâlni în etapa viitoare pe teren propriu pe Academica Clinceni, liderul ligii a II-a, o echipă aproape sigură de promovarea pe prima scenă fotbalistică din România.

*

UTA Bătrâna Doamnă – ASU Politehnica Timișoara 0-2 (0-1) ( – / ’10, Ignea; ’71, Manea)

UTA Bătrâna Doamnă: 93. Orlic – 8. Copaci, 30. Șeroni (’81, Isac), 4. El Hasni, 98. Costin – 17. Melinte, 9. Popa (’46, Hrezdac; ’92, Iuga), 21. Neagu, 77. Ciucur – 19. Rus (c.), 11. Kanda. Antrenor secund: Cristian Păcurar.

ASU Politehnica Timișoara: 1. Murariu – 22. Motreanu, 19. Coadă, 13. Scutaru (c.), 20. Cherecheș – 6. Dros, 8. Vasile – 7. Manea (’79, Plămadă), 24. Ignea, 10. M. Ene (’64, Bedea) – 15. Ursu (’88, C. Ene). Antrenor: Cosmin Petruescu.

Cartonașe galbene: Kanda / Bogdan Vasile, Murariu, Dros.

Cartonaș roșu: Neagu / -.

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago