Sport

I-am speriat cu Ursu! ASU Politehnica, egala liderului campionatului

La două minute de fericire. ASU Politehnica a fost la două minute de o victorie extrem de importantă în meciul cu liderul ligii secunde, Academica Clinceni. Oaspeții au condus cu 0-1, bănățenii au întors scorul, dar au fost egalați dramatic, în prelungiri, 2-2. Acest punct ajută echipa ilfoveană să rămână pe primul loc, în timp ce trupa viola a mai făcut un pas mic spre salvare.

ASU Politehnica

Gazdele au început cu o formulă extrem de tânără, cu mulți jucători tineri și dispuși la efort, dar și cu portarul de 15 ani, Alex Borbei, în timp ce oaspeții, pregătiți de Ilie Poenaru, unul din titularii de bază din perioada Poli AEK, a mizat pe o formație mai experimentată, care îl are în componență și pe timișoreanul Vasile Olariu.

După un început destul de anost, vizitatorii au deschis scorul în minutul 15, prin Adrian Șut, care a finalizat din apropiere o fază lungă de atac. După gol, jocul a continuat tot anost, cu mingea stând mai mult între cele două careuri. Chiar înainte de intrarea la vestiare, Ignea a pasat bine pentru Octavian Ursu, acesta a păstruns impetuos în careu și a șutat fără speranțe pentru Vâlceanu, portarul oaspeților, 1-1.

Același Ursu a fost la locul potrivit în minutul 51, când atacantul a transformat în gol, cu tibia, o centrare a lui Cherecheș, 2-1, iar în tribunele arenei Știința, era sărbătoare. Oaspeții s-au aruncat în atac, dar tot bănățenii au avut ocazii mari prin C. Ene și Motreanu. Finalul a fost controlat de „academicieni”, care l-au remarcat în mai multe rânduri pe portarul Borbei. Totuși, în minutul 92, Vlad Mihalcea a tras imparabil de la 20 de metri și a stabilit scorul final, 2-2.

Clinceniul rămâne lider și are un punct peste Chindia, în timp ce ASU Poli se află la 6 ăpuncte de prima echipă aflată sub linie.

ASU Politehnica: Bordei – Motreanu, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş – Coadă, A. Ignea – Alin Manea, Mih. Ene (Schieb 81′), Bedea (Vidrăsan 66′) – Oct. Ursu (Cr. Ene 61′). Antrenor: Cosmin Petruescu

Clinceni: Oct. Vâlceanu – Găină (Paţurcă 69′), Andr. Răuţă, Patriche (cpt.), Mih. Dobrescu – Bg. Barbu, Şut – Cr. Dumitru (Nicola 61′), Vas. Olariu, Rob. Ion (Vl. Mihalcea 61′) – Al. Buziuc. Antrenor: Ilie Poenaru.

Foto: arhivă.

 

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

2 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

3 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

5 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

7 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

7 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

10 ore ago