Politica

PLUS reacţionează după sondajul dispărut al lui Robu: Trebuie să vă fie teamă, se poate face politică și altfel

Sondajul politic iniţiat de Nicolae Robu pe teme politice, retras de pe Facebook pentru că rezultatele nu au corespuns cu aşteptările, a iscat reacţia uneia dintre formaţiunile politice trimise de şeful PNL Timiş în categoria a doua sau a treia, fără a preciza nominal care. Vorbim despre PLUS, formaţiunea îl acuză pe Robu că ar fi cuprins de panica apariţiei unei iniţiative politice noi.

Valurile făcute de sondajul retras de pe Internet de Nicolae Robu, referitor la lupta PSD – PNL la europarlamentare şi trimiterea alternativelor politice în grupul de gradul doi sau trei, sunt tot mai mari. Reprezentanţii locali ai PLUS, formaţiunea iniţiată de fostul premier Dacian Cioloş, a reacţionat, şi a făcut-o destul de dur. Robu e acuzat că ar fi cuprins de panică, dar şi că face parte din celebra Uniune Social Liberală, apărută exact între cele două partide menţionate de primarul Timişoarei.
„Stimate domnule Robu, am citit cu mâhnire comentariile de la postarea dumneavoastră intitulată “Sondaj nr. 31” în care puneți în opozitie PNL cu Alianța 2020 USR PLUS. De ceva vreme retorica dumneavoastră este în perfectă contradicție cu susținerea faptului că PSD este adversarul nostru al tuturor. Ceea ce eu sesizez, în schimb, este că dumneavoastră sunteți cuprins de panică, panică provenită din ascensiunea unei forțe politice noi, una care nu a fost părtașă la celebra UNIUNE SOCIAL LIBERALĂ dintre PSD și PNL, printre ai cărei artizani și susținători fervenți ați fost. Această forță respinge hoția generalizată, incompetența și lipsa de etică”, se spune în poziţia lanstă de PLUS, sub semnătura lui Radu Vlădescu, Coordonator Regional Vest.
Reprezentantul PLUS mai spune că formaţiunea pe care o reprezintă a apărut exact pentru că nu a existat o alternativă: „Stimate domnule Robu, noi ne-am implicat în politică tocmai pentru că nu am văzut o alternativă reală și credibilă până acum, ne-am săturat să vedem cum opoziția dă mâna cu puterea pentru obiective personale. Da, atât eu cât și colegii mei din PLUS Timiș suntem acei oameni noi de care vă este atâta teamă. Pe bună dreptate trebuie să vă fie teamă pentru ca vom arăta că se poate face politică și altfel. Vom arăta că există politică decentă, fără hoție. Noi, cei din PLUS, începem să construim atât în județul Timiș cât și în România”. Comunicatul celor de la PLUS se termină semnificativ, cu o „urare” spre Robu: „Ne vedem la vot duminica viitoare, unde alegem Alianța 2020 USR PLUS”.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago