Politica

Președintele Klaus Iohannis a plantat, alături de Nicolae Robu, un arțar în curtea Colegiului Național „CD Loga” / FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis i-a îndrumat pe tinerii elevi ai Colegiului Naţional CD Loga să fie mândri atunci când devin absolvenţi ai instituţiei de învăţământ, cea care sărbătoreşte 100 de ani de existenţă. Vizita la liceul de elită timişorean s-a încheiat cu un moment deosebit, el plantând, cot la cot cu primarul Timişoarei, Nicolae Robu, un arţar în curtea celui mai vechi liceu cu predare în limba română din capitala Banatului.

Şeful statului a fost întâmpinat cu aplauze de elevii colegiului. La mulți ani Colegiului CD Loga, elevilor, profesorilor, absolvenţilor liceului! România liberă a prosperat pentru că a pregătit notari, avocați, judecători și profesori care să ajute noul şi tânărul stat român. În anii dictaturii, cea din anii 30, dar mai ales cea din anii comunismului, elevii de la acest liceu au protestat, iar directorii şcolii au fost închiși, pentru acţiunile lor, în închisoarea de la Caraval. Loga a rămas o instituție de bază a Timișoarei. Tradiția de excelență de la Loga a făcut ca acest liceu să supraviețuiască în istorie. Unul dintre motivele pentru care am lansat programul România Educată e regândirea învățământului pentru a ne integra în Europa. Elevii au fost printre cei mai creativi și activi participanţi la dezbaterile organizate de noi. Sunteți o generație „tare”, care trebuie să se implice în dezvoltarea României de mâine. Aici, reușiți să faceți performanță, înseamnă că putem vorbi despre vocația de profesor. Săbătorim o sută de ani! Ei, cei care au studiat aici, vor fi mândri când vor spune că au absolvit la Loga”, a spus președintele României, Klaus Iohannis.

Ceremonia de la liceul timişorean a avut şi un moment deosebit. Înainte de a părăsi unitatea şcolară timişoreană, Klaus Iohannis a plantat în curtea acesteia un arțar. Mi-a plăcut foarte mult la voi. Poate mai vin”, a spus Klaus Iohannis. El a fost la ceremonia plantării braţ la braţ cu primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Iniţial doar spectator, edilul şef a fost pus de Iohannis la lopată. „Domnule primar general, vă rog frumos, poftiţi şi dumneavoastră! Ca să mai plouă la Timişoara, vă rog şi pe dumneavoastră să stropiţi”, a spus Iohannis. Iar, desigur, Robu s-a conformat, a pus mâna pe lopată, iniţial mai stângaci, şi a colaborat la plantarea arţarului.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago