Diverse

Președintele Klaus Iohannis, îndemnat să nu folosească Revoluția Română în scopuri electorale

Reprezentanții Federației Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 – LORD ’89 îi cer președintelui României Klaus Iohannis să nu folosească Revoluția din 1989 în scopuri electorale. Reprezentanții acestei asociații trimit o scrisoare deschisă președintelui României urmare a comunicatului lui Klaus Iohannis intitulat „30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, 2019 – „Anul omagierii victimelor comunismului”.

Klaus Iohannis

În comunicatul președintelui se transmite faptul că Klaus Iohannis va declara anul 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”, în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc luni, 20 mai, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. Evenimentul va marca debutul seriei de activități care fac parte din programul Președintelui României, ce se va desfășura pe durata anului 2019. Conform Administrației Prezidențiale, la ceremonia solemnă „30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, 2019 – Anul omagierii victimelor comunismului” vor participa foști deținuți politic, disidenți anticomuniști, revoluționari, urmași ai familiilor eroilor martiri din Decembrie 1989, reprezentanți ai autorităților publice centrale, reprezentanți ai societății civile.

Cei de la LORD ’89 îi cer președintelui României Klaus Iohannis să nu foloseasăc Revoluția în scopuri electorale.

„În Decembrie 2019 se împlinesc 30 de ani de la Revoluția Română, 30 de ani în democrație a poporului român, când comemorăm eroii cazuți în acel sângeros Decembrie ’89, care cu jertfă și sacrificii supreme, au instaurat libertatea și democrația în România. Decembrie 1989 face parte din istoria poporului român, este momentul în care poporul român, prin sângele vărsat de eroii noștrii, și-a câștigat libertatea, demnitatea de a fi român, dreptul de a alege și de a fi ales. Domnule Președinte, vă cerem să nu folosiți Revoluția Română în scopuri electorale, Revoluția trebuie sa ramână nepătată în memoria poporului român. Domnule Președinte, nu aveți voie să schimbați istoria și semnificaţia momentelor care au redat libertatea şi demnitatea poporului român, istoria poporului român trebuie să ramână a noastră, a poporului român. Nu trebuie să uităm că Revoluția este un bun istoric, al unui întreg popor, un act înfăptuit de oameni pentru oameni, cu curaj, spirit de sacrificiu și dârzenie, în numele unor idealuri și drepturi sfinte, cu încrederea unui neam cu frică de Dumnezeu și respect față de adevăr”, transmite Ilie Struță, președinte LORD ’89, federație constituită din asociaţii ce au drept scop apărarea, respectarea şi promovarea idealurilor Revoluției Române din Decembrie ’89.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

O oră ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago