Consilierii locali timişoreni vor aproba în şedinţa de plen de marţi lansarea cererii de finanţare din fonduri europene a Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Timişoara. Lucrările vor costa 23 de milioane de lei, din care 10 milioane cheltuieli eligibile pentru finanţare din Programul Operaţional Regional.
Primăria Timişoara se pregăteşte să renoveze, cu fonduri europene, Clinica de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie Timisoara. Lucările sunt importante şi presupun demolări şi extinderi de clădiri, reabilitarea bazinelor din incintă, izolarea clădirilor şi dotarea cu aparatură a clinicii.
„Implementarea acestui proiect presupune reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea imobilului C4 în care își desfășoară activitatea ambulatoriul de recuperare fizică și balneologie, după cum urmează: desfacerea parțială a Corpului B (C4) pe zonele B-d, B-e care cuprind sectorul de hidroterapie și cabinete de tratament, pentru a permite extinderea ulterioară prin supraetajarea cu un etaj pe zona B-a și B-c și extinderea cu un volum D+P+2E capabil să cuprindă secția ambulatoriului cu cabinetele medicilor, cabinete de consultație, săli de tratament și spațiile de serviciu (vestiare, grupuri sanitare) amenajate corespunzător de-a lungul căilor de circulație conform normativelor în vigoare, în locul fostei zone B-e; reabilitarea zonelor B-a, B-b, B-c (bazin mare, anexa cu vestiare, grupuri sanitare și legătură cu corpul A); extinderea pe verticală cu un nivel utilizând o structură de zidărie confinata, pentru zona B-c; demolarea Zonei B-d; demolarea în totalitate a zonei de clădire B-e și realizarea unui corp nou în regim de înălțime D+P+2E; lucrări de izolare termică:izolarea termică a pereților de la parter; intervenții asupra instalațiilor; lucrări pentru persoanele cu dizabilități; dotarea ambulatoriului cu echipamente specifice”, se spune în proiectul de hotărare.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea accesibilitații serviciilor de sănătate, prin reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii ambulatoriului de recuperare fizică și balneologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, și dotarea cu echipamente medicale specifice. Valoarea totală a proiectului este de peste 23 de milioane de lei, din care eligibile spre finanţare din fonduri europene sunt peste zece milioane de lei.
Preşedintele CJ Timiş, Alfred Simonis, a dat asigurări că echipa Poli Timişoara nu va dispărea,…
O campanie gratuită de colectare a deșeurilor voluminoase se va desfășura în cartiere până la…
Conform Barometrului LIBERTATEA-INSCOP, realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Libertatea în perioada 7-12 noiembrie…
Misterul din centrul oraşului. Joi spre seara, IPJ Timiș a fost sesizat prin apel 112…
Comisia de circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier pe mai…
Proiectul Glovo Academy, organizat de platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de…