Administratie

Se pregăteşte reablitarea Clinicii de Balneologie din Timişoara

Consilierii locali timişoreni vor aproba în şedinţa de plen de marţi lansarea cererii de finanţare din fonduri europene a Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Timişoara. Lucrările vor costa 23 de milioane de lei, din care 10 milioane cheltuieli eligibile pentru finanţare din Programul Operaţional Regional.

Clinica de Balneologie Timișoara

Primăria Timişoara se pregăteşte să renoveze, cu fonduri europene, Clinica de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie Timisoara. Lucările sunt importante şi presupun demolări şi extinderi de clădiri, reabilitarea bazinelor din incintă, izolarea clădirilor şi dotarea cu aparatură a clinicii.

„Implementarea acestui proiect presupune reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea imobilului C4 în care își desfășoară activitatea ambulatoriul de recuperare fizică și balneologie, după cum urmează: desfacerea parțială a Corpului B (C4) pe zonele B-d, B-e care cuprind sectorul de hidroterapie și cabinete de tratament, pentru a permite extinderea ulterioară prin supraetajarea cu un etaj pe zona B-a și B-c și extinderea cu un volum D+P+2E capabil să cuprindă secția ambulatoriului cu cabinetele medicilor, cabinete de consultație, săli de tratament și spațiile de serviciu (vestiare, grupuri sanitare) amenajate corespunzător de-a lungul căilor de circulație conform normativelor în vigoare, în locul fostei zone B-e; reabilitarea zonelor B-a, B-b, B-c (bazin mare, anexa cu vestiare, grupuri sanitare și legătură cu corpul A); extinderea pe verticală cu un nivel utilizând o structură de zidărie confinata, pentru zona B-c; demolarea Zonei B-d; demolarea în totalitate a zonei de clădire B-e și realizarea unui corp nou în regim de înălțime D+P+2E; lucrări de izolare termică:izolarea termică a pereților de la parter; intervenții asupra instalațiilor; lucrări pentru persoanele cu dizabilități; dotarea ambulatoriului cu echipamente specifice”, se spune în proiectul de hotărare.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea accesibilitații serviciilor de sănătate, prin reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii ambulatoriului de recuperare fizică și balneologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, și dotarea cu echipamente medicale specifice. Valoarea totală a proiectului este de peste 23 de milioane de lei, din care eligibile spre finanţare din fonduri europene sunt peste zece milioane de lei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

17 minute ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

3 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

3 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

5 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

6 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

6 ore ago