Administratie

Veşti bune pentru constructori. Vicepremierul Daniel Suciu a anunţat la Timişoara modificarea Legii achiziţiilor publice

Autorităţile naţionale caută soluţia magică prin care să fie eliminate sincopele permanente, întârzierile nejustificate şi contestaţiile din cadrul licitaţiilor publice. Vicepremierul Daniel Suciu a anunţat miercuri, la Timişoara, că se poate să fi fost găsită soluţia acestor probleme, adică modificarea Legii achiziţiilor publice în cel mai scurt timp.

Daniel Suciu, vicepremier

Autostrăzile, dar și drumurile naţionale şi judeţene vor putea fi date mai rapid în lucru în scurt timp, după ce guvernul va modifica legislaţia în domeniul achiziţiilor publice. Vicepremierul Daniel Suciu a anunţat la Timişoara că în curând această modificare va fi decisă de Executivul Dăncilă.

„Intrăm în ședința de guvern de săptămâna asta sau de săptămâna viitoare cu o modificare radicală la legea achizițiilor publice, astfel încât astfel de piedici să nu se mai întâmple. Contestațiile la licitații întârzie foarte mult unele proiecte. După 30 de zile, indiferent dacă există sau nu contestații, constructorul desemnat va demara lucrările, iar ulterior, dacă în instanță firma care a contestat are câștig de cauză va fi despăgubită, dar nu la valoarea întregii investiții, ci la valoarea profitului pe care l-ar fi putut să-l obțină. De asemenea, acest prejudiciu nu va constitui prejudiciu la bugetul de stat”, a declarat Suciu.

Dar, cum în România nu merge nimic cum te aştepţi, şi acest proiect legislativ ar putea fi întârziat. De ce? Pentru că odată trecut pe la ministere, acest proiect a mai adunat 17 pagini de propuneri noi şi sugestii de modificare sau adăugire.

„Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a făcut niste propuneri de modificare a legii achiziţiilor publice. Sunt o serie de obiective extrem de importante, obiective simbol gen Cazinoul din Constanţa, dar şi proiecte de infrastructură mare, care au fost blocate de contestaţii. Ministerul Transporturilor, dar şi alte ministere, a elaborat o serie de modificări, au fost adiţionate propunerile iniţiale cu 17 pagini de observaţii. E nevoie de decizii radicale ca aceste situaţii să fie eliminate. Nu mai vreau bucăţi de autostradă cu proiecte blocate de firme care nu au participat la licitaţii, de urşi care nu au mai trecut de 40 de ani pe acolo sau de broaşte cu picăţele pe bură care sunt în zonă”, a mai spus ministrul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

11 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago