Social

„Be a hero! It’s in your blood!’’ – donare de sânge la Continental Anvelope

„Be a hero! It’s in your blood!’’ este umbrela sub care sunt organizate campaniile de donare de sânge la nivel internațional, național și local. Fabrica de anvelope din Timișoara organizează în fiecare an mai multe asemenea campanii la fața locului. Zeci de angajați se oferă să doneze sânge cu gândul că pot salva vieți prin gestul lor, că pot face lumea mai bună.

Dintr-o singură donare se pot salva până la trei vieți deoarece, în laboratoare, specialiștii separă din sângele donat următoarele: celulele roșii, care sunt folosite pentru intervențiile chirurgicale, trombocitele, care ajută în tratarea bolnavilor de cancer și leucemie, și plasmă, acestea fiind cel mai des utilizate în urma accidentelor, traumelor și arsurilor etc.

Donarea de sânge a devenit deja o tradiție pentru mulți dintre angajații din fabrică.

„Sunt bucuros să știu că dacă donez sânge pot ajuta pe cineva aflat la nevoie. Sper să pot dona și pe viitor, deoarece este o oportunitate simplă de a face bine’’, spune Florin Chiseliță, inginer, unul dintre cei care donează periodic.

În momente de cumpănă în care sănătatea semenilor stă în balanță, angajații dau dovadă de solidaritate. În luna iunie, în apropierea datei la care se marchează Ziua Mondială a Donatorului de sânge, angajații Continental Anvelope s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe un coleg de-ai lor care are nevoie de sânge. Acțiunea s-a desfășurat pe durata a două zile, la sediul companiei. Încă din prima zi, 35 de persoane s-au prezentat la donarea de sânge.

„Nu am mai donat sânge de 30 de ani, încă de când eram în armată. Unul dintre colegii mei are nevoie de ajutorul nostru așa că am donat acum pentru a-l ajuta acum când se află în impas. Ne cunoaștem de 18 ani și, în plus, am și grupa sanguină de care este nevoie, așadar vreau să-l ajut“, explică Ion Duțu, trainer producție, motivul pentru care a ales să facă acest gest.

În total, peste 50 de colegi au donat sânge. Mai mult, ei au donat și tichete de masă primite drept beneficiu în cadrul donării, în valoare de 976 de lei, bani ce vor asigura o masă caldă pentru micuții pe care Asociația Misiune pentru Copii din Timișoara îi are în grijă.

„În viața de zi cu zi sunt antrenat să salvez vieți, ca pompier. Acum pot salva o viață printr-un gest mai puțin solicitant, și pot face și altfel un bine. Deși nu am mai donat de șapte ani, acum mi se pare un motiv întemeiat și a venit momentul să donez sânge pentru colegul nostru”, spune și Florin Popa, pompier în fabrica de anvelope din Timișoara.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Jumătate dintre clienții Rețele Electrice Banat vor avea instalate contoare de energie inteligente

Companiile Rețele Electrice continuă instalarea de contoare inteligente, cu scopul de a le pune la…

4 minute ago

A trecut pe roşu şi l-a costat viaţa!

Accident mortal, pe „zebră”, vineri dimineaţa în jurul orei 6.30. Un bărbat, în vârstă de…

37 de minute ago

Start cu surprize în campania electorală. Am avut prima confruntare electorală pentru scaunul de primar

Partidele politice înscrise în cursa alegerilor locale au ieșit ”la muncă” electorală din primul minut…

41 de minute ago

Nicolae Ciucă, sacrificat ritualic pe modelul Viorica Dăncilă

Din interiorul PNL a fost răspândită ştirea că decizia este ca şi luată, partidul urmând…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 10 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 10.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

11 ore ago