Municipalitatea continuă lupta cu ţânţarii şi alte insecte dăunătoare. Primăria Timişoara anunţă că începând de luni, 24 iunie, se vor executa operaţiuni de dezinsecţie aeriană (aviotratament) şi deratizare pe domeniul public al Municipiului Timişoara.
Substanţa utilizată pentru efectuarea serviciilor de dezinsecţie se foloseşte K’Othrine Profi EC 250, care are ca substanţă activă Deltamethrin. Substanţa utilizată pentru efectuarea serviciilor de deratizare este Deration Pellet, substanţă activă Bromadiolone.
Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată sa ia toate masurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire. Substanţele fac parte din grupele Xn şi Xi de toxicitate şi sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele, spun cei de la primărie. Personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în conformitate cu legislaţia în vigoare şi este dotat cu echipament de protecţie corespunzător.
„Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort”, mai spun aceştia.
Totodată, conform legislaţiei, constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte: neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor; neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci), etc; neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie, odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu; neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi; executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare, precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare.
În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie şi deratizare va fi prelungită.
Fondurile europene, mai ales cele accesate de Aquatim, au ajutat enorm la implementarea de proiecte…
O firmă din Timiș care și-a oprit activitatea s-a ales cu sesizare penală, după ce…
Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, ajuns consilier personal al preşedintelui CJ Timiş, Alfred Simonis,…
Începând cu data de 1 ianuarie 2025, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș așteaptă…
Lotul pentru următorul sezon al campioanei naționalei de rugby se completează cu alți doi jucători…
De Crăciun, fiecare dintre noi putem ajuta o cauză nobilă, susținând cățelușii mai puțin norocoși,…