Administratie

Iluzii pentru o parcare pe terenul Universităţii de Vest, de pe strada Oituz. Pirtea şi Robu nu au discutat pe acest subiect

Întreaga idee a primarului Nicoale Robu, de a realiza o parcare pe un teren de pe strada Oituz aparţinând Universităţii de Vest Timişoara, nu este, cel puţin deocamdată, decât… o idee. Rectorul UVT, Marilen Pirtea, spune că nu s-a pus niciodată problema ca pe acel teren să se realizeze exclusiv doar o parcare, ci orice dialog purtat pe tema aceasta s-a referit la realizarea acolo a complexului Multiplexity, iar eventuala parcare să fie doar o extindere a acestuia.

Iluzii pentru o parcare pe terenul Universităţii de Vest, de pe strada Oituz

Vrem parcare mare în centrul Timişoarei, ne gândim că ar fi bun un anumit teren, dar nu întrebăm şi proprietarul acelui teren dacă ar fi fezabilă o asemenea investiţie. Cam aceasta ar putea fi ideea pe care o are Nicolae Robu, primarul oraşului, care a iniţiat chiar şi un sondaj electronic pe Facebook pe această temă, fără ca să fi discutat măcar cu cel care deţine acel teren.

Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara, instituţie care deţine acel teren vizat, de pe strada Oituz, coleg de partid cu primarul, a fost extrem de diplomat în abordarea problemei. El spune că o discuţie a existat pe tema unei parcări, aceasta existând inclusiv în cadrul Planului Urbanistic Zonal, dar doar în cadrul unui complex de tip Multiplexity, nicidecum independent.

„La nivelul primăriei au toate PUZ-urile şi planurile, unde pot să identifice tot ce există în Timişoara din acest punct de vedere. Într-adevăr, noi avem acel teren de pe Oituz, avem în PUZ şi o parcare prevăzută acolo. Se poate face de mâine începând (n.r. parcare), nu trebuie schimbată destinaţia sau alte asemenea lucuri. Am avut o discuţie cu domnul primar, într-adevăr, pentru a crea un concept Multiplexity, necesar Timişoarei în campania pentru Capitală Culturală. Despre asta a fost permanent discuţia, pe acest spaţiu să se realizaze Multiplexity pe acest teren. În cadrul lui o extindere, o parcare, ca un obiectiv complex, niciodată nu a fost o discuţie de parcare exclusiv. Am demarat această discuţie pe baza acestui Multiplexity în acea zonă, dar, într-adevăr, au fost nişte blocaje legate de partea juridică. Vă reamintesc că Universitatea de Vest Timişoara a fost întotdeauna extrem de deschisă la un asemenea schimb. Am cerut la schimb Liceul CFR penrtru a ceda o parte din terenul nostru primăriei, să facă ce doresc cu acesta, inclusiv o parcare. Nu s-a soluţionat favorabil, partea Primărie – Inspectorat Şcolar nu au ajuns la o înţelegere pentru a se putea realiza acest schimb. Ce a depins de universitate am făcut, adică suntem pentru a sprijini Timişoara şi primăria de a realiza o parcare acolo. Partea noastră de înţelegere am putut să o respectăm, dar din diverse motive, care nu au depins de primărie exclusiv, nu s-a putut realiza. Am mai avut discuție pe baza de la UMT, noi vrem să facem un centru de educaţie în domeniul sportiv, am avut deschidere totală spre primărie spre Timişoara”, a declarat Pirtea.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

8 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

12 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

12 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

12 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

12 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

12 ore ago