Administratie

CJ Timiş şi Primăria Timişoara se ceartă degeaba: sala polivalentă nu are nici măcar documentaţia integrală întocmită

Toate declaraţiile făcute de ministru Dezvoltării, Daniel Suciu, legate de sala polivalentă care ar trebui ridicată la Timişoara, sunt fără nicio susţinere. Proiectul e departe de a deveni realitate. Deputatul PNL de Timiş, Marilen Pirtea, spune că a fost informat că nici măcar documentaţia aferentă proiectului nu a fost în totalitate întocmită.

Marilen Pirtea

Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş se ceartă degeaba pe un proiect care nici măcar nu există, este ideea care apare din cele spuse de Marilen Pirtea, deputatul PNL de Timiş, referitor la celebra sală polivalentă care ar urma să se ridice de Compania Naţională de Investiţii în oraşul de pe Bega. Proiectul nu are nici măcar un dosar complet, pentru a se estima cel puţin suma necesară investiţiei.

„Referitor la disputa pe sala polivalentă, una între primărie şi CJT. A trecut un an de zile de când există această abordare, în care CNI să preia constricţia. Avem o vizită pe teren de la companie efectuată. În urma unei interpelări făcută de mine pe adresa Guvernului României şi a ministrului Dezvoltării, mi se spune că documentaţia în acest caz nu este completă, ca atare nu s-a avansat absolut deloc pentru a calcula indicatorii tehnico-economico-financiari pentru atribuirea banilor şi pentru a prinde contur această sală atât de necesară Timişoarei, mai ales în perspectiva anului 2021, când vom fi Capitală Culturală Europeană. Spun aceasta pentru că pe acelaşi program sunt deja date în folosinţă două obiective, complexul olimpic de nataţie de la Otopeni, o investiţie de de 158 de milioane de lei, şi modernizarea stadionului municipal de la Târgu Kiu, în valoare de 60 de milioane de lei”, a anunţat Pirtea.

El susţine că acest exemplu nu este singurul care arată că Timişoara nu prea e pe placul mai marilor puterii de la ora actuală.

„Nu aş fi abordat acest subiect dacă nu aş fi avut la pachet şi un alt obiectiv, tot prin Compania Naţională de Investiţii, împreună cu Universitatea de Vest. Este vorba de un bazin de înot care a ajuns în stadiul de a fi făcută licitaţia, de a fi stabilit proiectul, a fost atribuit unei firme în urma unei licitaţii, dar care firmă nu poate să execute lucrarea pentru că nu are banii de la CNI. Deci Timişoara este din nou văduvită de guvernarea PSD-ALDE  şi nu beneficiază de o investiţie care i-a fost acordată de drept”, a mai declarat Marilen Pirtea.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

45 de minute ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

2 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

6 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

7 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

7 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

8 ore ago