Politica

Nicolae Robu, despre USR şi eventuala relaţie cu Dominic Fritz: “Ei nu sunt răi în masă, doar unii membrii, care sunt şterşi”

Supărat foc pe USR-işti, afirmând despre aceştia că vor blocarea proiectului de extindere a Spitalului Municipal, şeful PNL Timiş, Nicolae Robu, a atacat din nou formaţiunea care a câştigat detaşat alegerile europarlamentare în Timişoara. Întrebat cum s-ar simţi într-un binom primar-viceprimar cu cel care este considerat de mulţi favoritul USR Timişoara la nominalizarea pentru postul de edil-şef, Dominic Samuel Fritz, Robu a spus că acesta pare un om educat, pentru că ştie să cânte la pian.

Nicolae Robu a avut o nouă ieşire, extrem de dură, la adresa USR, formaţiunea care a umilit PNL în Timişoara la ultimele alegeri. De această dată, edilul şef s-a mâniat din cauza dezbaterii publice pe tema extinderii Spitalului Municipal, dar şi a postărilor ulterioare de pe Facebook, pe această temă, a partidului amintit. Robu spune din nou că pe membrii USR nu îi recomandă nimic, „Sunt uimit că USR, cu care nu vreau relaţii proaste, poate voinţa poporului va fi să guvernăm împreună, din partea lor nu există niciun fel de deschidere ci doar atacuri murdare, populisme, chiar jenante, să vii să zici că în Timişoara e dezastru, că ce se face e haotic, orice om de bun simţ vede ce s-a făcut bine. Ce îî recomandă pe ei, ce realizări au ei? La ei deviza este “vorbe nu fapte”, şi viitorul în plan cât mai îndepărtat. Noi vrem să facem şi vom face, şi dacă nu sunt ei de acord. În limita posibilităţilor, care ne mai sunt lăsate, aceasta din cauza guvernării PSD-ALDE, care a făcut bugetul pe 2019 cum l-a făcut”, a declarat Robu.
El a spus că nu comentează selecţia internă din USR pentru desemnarea celui care se va înscrie în cursa pentru primărie, că nu are ceva neapărat cu partidul, ci cu anumite persoane care sunt „şterse”. “E problema lor internă, nu mă amestec şi nu am niciun comentariu. Eu nu vreau să se înţeleagă că sunt în masă împotriva lor, ci doar împotriva unora, nu îi cunosc, că sunt foarte şterşi. Chiar dacă îşi pun pozele peste tot, e greu să le reţii. Cetăţenii le-au dat un cec în alb unor nume care sunt nişte abstracţii cel puţin acum. Poate că viaţa ne va pune să guvernăm împreună, nu vreau să împroşc noroi. Sunt câteva personaje, numeri pe degetele de la o mână, care ies la atac, denaturează tot ce se întâmplă, mă străduiesc să răspund cu eleganţă şi uneori umor”, a continuat Robu.

Fiindcă nu este exclus ca, în următoarea „legislatură” locală, binomul primar-viceprimar să fie unul marca PNL – USR, într-o formă sau alta, cum s-ar vedea actualul şef al primăriei într-o asemenea relaţie politică împreună cu cel care e considerat de mulţi principalul favorit la nominalizarea USR, Dominic Samuel Fritz? „Cu toţi avem hobby-uri, apreciez că el cântă la pian, e şi un om educat deci, talentul respectiv se obţine, la pian nu e aşa uşor de învăţat, la chitară mai merge să înveţi după ureche, aşa cum cânt eu”, a mai spus Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 minute ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

37 de minute ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

O oră ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

5 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

5 ore ago