Social

Pedalare critică la Timișoara, urmată de dezbatere

La Timișoara va avea loc din nou o pedalare critică. De această dată va fi urmată și de o dezbatere. Sunteți invitați să veniți cu bicicletele, să vă plimbați prin oraș, să arătați că faceți parte din trafic și să dezbateți. Întâlnirea va avea loc vineri, 28 iunie, de la ora 18.00, la Catedrala Mitropolitanăi, într-un eveniment organizat de Masa Critică Timișoara.

Pedalare Critică, urmată de dezbatere, la Timișoara

„Știm că, pe lângă căldura mare, festivalurile cu mâncăruri, băuturi și toate cele sau ieșirile prin munți, zilele toride de vară fac mai puțin plăcute pedalările prin oraș. Dar noi, bicicliștii, totuși existăm în continuare! Chiar și pe arșiță! În timp ce șoferii ard combustibil, cresc temperatura orașului și nu le pasă de bine ce le e în clima lor răcoroasă din mașina de faptul că aduc un aport negativ încălzirii globale. Fă-te văzut și auzit și vino la pedalarea din ultima vineri a lui iunie!”, transmit cei de la Masa Critică Timișoara.

După pedalare sunteți invitați la ora 20.00, la Casa Artelor, la această dezbatere.

„Pe lângă clasica pedalare, dorim să extindem Masa Critică și să alăturăm acțiunea noastră unei discuții cu oameni implicați ca noi, care se luptă pentru condiții mai bune în Timișoara”, transmit organizatorii pedalării.

Masa Critică este un marș în masă cu bicicletele sau alte mijloace de deplasare nemotorizate, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe orașe de pe glob. Masa Critică nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înțeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) și de a atrage atenția asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să împartă drumul cu traficul motorizat.

Participanții se întâlnesc într-un loc și la o oră prestabilită pentru a se bucura de siguranța și de compania pe care le-o oferă mersul în grup pe străzile orașului, cauzând în mod intenționat o ușoară și temporară perturbare a traficului.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago