Administratie

Robu nu se lasă în problema „jmecherilor”. Vrea tandreţe pe spaţiul verde care va fi creat în Complexul Studenţesc

După ce a lansat un sondaj prin care întreabă dacă în Complexul Studenţesc să fie exclusiv trafic pietonal, iar „jmecherii” să fie total eliminaţi, Nicolae Robu, primarul Timişoarei anunţă că va face spaţii verzi în toată acea porţiune de oraş, în aşa fel încât studenţii să aibă parte numai de linişte şi de locuri unde să dea dovadă de tandreţe, aşa cum ştie şi el, din cei cinci ani cât a fost student la cămin.

Primarul Nicolae Robu vrea transformarea Complexului Studențesc în zona pietonală exclusiv

Atunci când s-a gândit să ceară părerea timişorenilor, dar mai ales al studenţilor din oraş, asupra închiderii circulaţiei rutiere din zona Complexului Studenţesc, Nicolae Robu şi-a adus aminte de perioada studenţiei, când a stat timp de cinci ani în cămin. El spune că ştie toată lumea cum e să fi student, când dai dovadă de momente de tandreţe. Sondajul iniţiat pe reţeaua de socializare Facebook pe această temă a întrunit un număr destul de mare de participanţi, peste 7.800 de persoane, iar în măsură covârşitoare părerile sunt proeliminare a circulaţiei rutiere şi transformarea zonei în una pietonală. Primarul e convins că cei mai mulţi respondenţi sunt studenţi.

„Ştim cu toţii că în Complexul Studenţesc e o debandadă totală. S-au retrocedat terenurile dintre căminele studenţeşti, s-au dat autorizaţii de construcţie fără nicio noimă, e plin de maşini. Intră tot felul de „jmecheri”, că aşa se spune la adresa unor personaje fără noimă de bun simţ, ce rup stâlpişorii de pe Aleea Studenţilor. Majoritatea studenţilor sunt deranjaţi de ce se întâmplă acolo. Am început acest sondaj cu studenţii mei, la cursuri i-am întrebat dacă vor zonă liberă de maşini. Iar răspunsurile lor au fost în cvasitotalitate pro. La sondaj au fost 7.800 de persoane care au răspuns, sunt pro în măsură extrem de mare, doar 16 la sută nu sunt de acord cu ideea. Proiectul este unul amplu, va fi interzisă circulaţia între străzile Cluj şi Ripensia, între Ripensia şi Daliei. Toate străzile micuţe de acolo,nu le ştiu pe toate pe nume, dar vor fi închise acestea circulaţiei. Ideea este lansată acum. Nu mă aventurez la mai mult decât atât, deocamdată. Facem spaţii verzi, studenţii se vor plimba, vor avea foişoare, hamace, spaţiu de odihnă. Vor putea să relaţioneze, să aibă momente de tandreţe, să nu uităm ce înseamnă să fi student, ştiu şi eu cum e, că am fost şi eu student în Complex timp cinci ani”, a declarat Robu.

Cum se va rezolva problema parcării în zonă? Se va construi o parcare supraetajată lângă sala Olimpia. Dar, din păcate, nici aici nu se ştie clar ce şi cum, trebuie analizată situaţia juridică a terenurilor aflate în spatele sălii polivalente, acolo unde se află şi actuala parcare din zonă, una de mici dimensiuni.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago