Administratie

PNL Dumbrăviţa a intrat deja în campanie pentru alegerile locale, cu ajutorul Primăriei Timişoara: facem un nou sens giratoriu / FOTO

Sorin Drăgoi, şeful local al PNL Dumbrăviţa, cel care ar trebui să candideze la funcţia de primar al localităţii, a prezentat vineri, alături de primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, unul dintre proiectele care ar satisface atât cetăţenii municipiului, dar şi pe cei al comunei periurbane, care locuiesc la graniţa dintre cele două administaţii. Robu a anunţat că va construi, momentan doar temporar, un nou sens giratoriu, la graniţa administrativă, dar care va deservi ambele comunităţi.

Sorin Drăgoi, alături de Nicolae Robu

După ce a cules problemele locuitorilor Dumbrăviţei, cărora doreşte să le fie viitor primar, Sorin Drăgoi, fostul city-manager al Timişoarei, actualul şef al PNL din localitatea periurbană a capitalei judeţului, acesta a discutat cu şeful său de partid, dar şi cu primarul actual al Dumbrăviţei asupra problemei realizării unui nou sens giratoriu, chiar la graniţa dintre municipiu şi comună, la intersecţia dintre străzile Tristan Tzara şi Ştefan Procopiu. Doar ceva temporar deocamdată, pentru că dezvoltatorii imobiliari au fost neserioşi şi şi-au pus gardurile la proprietăţi unde au considerat, pentru a-şi maximiza profitul, iar strada cu două benzi, trotuare şi piste de biciclete nu se va putea realiza decât după lămurirea problemei gardurilor.

„Avem speranta că domnul Drăgoi va deveni primarul din Dumbrăviţa, este extrem de implicat în problematica specifică comunei. Întruneşte atuurile pentru a câştiga. Nu înţeleg cum o comună cu atîţia bani, poate rămâne cu infrastructura atât de mult în urmă. M-au abordat cetăţeni din Dumbrăviţa, se mirau şi ei de ce sunt bălţi şi noroaie, ei mă întrebau pe mine, care sunt primarul Timişoarei. Prin discuţiile purtate, pentru a afla ce reprezintă interes pentru Dumbrăviţa şi pentru Timişoara am reţinut două probleme. Iar prima este nevoia unui sens giratoriu la intersecţia străzilor Tristan Tzara cu Procopiu. Am demarat proiectarea deja, vrem acolo un drum de patru benzi până la Selgros. În urma dezvoltării haotice a zonei periurbane, la această zonă de frontieră au ajuns să fie garduri puse de fiecare cum vrea. Nu putem să facem patru benzi cu piste biciclete şi trotuare, nu e lămurită mutarea gardurilor. Noi vom face intervenţie temporară şi o amenajare a drumului existent. Probleme sunt şi la Dumbrăviţa şi la Timişoara, nu s-a lăsat acel loc necesar dezvoltării”, a declarat Robu.

El a spus că Primăria Timişoara nu poate face investiţia decât în partea sa de teritoriu, dar se poate ajunge la un acord cu primarul actual al Dumbrăviţei, ca din punct de vedere birocratic să se găsească o soluţie şi pentru continuarea lucrărilor şi pe terenul comunei. Robu a spus că e ciudat că primăria comunei amintite se laudă pe pagina de Facebook că, de fapt, ea ar fi cerut Timişoarei să facă această lucrare: „Se laudă că facem lucrarea la cererea lor, Primăria Dumbrăviţa, spun că Primăria Timişoara face lucrarea  la cererea lor. Ce suntem noi, subordonaţii lor?! Noi suntem dispuşi la colaborare, cu oricine, dar administrativ”.

Sorin Drăgoi, spune, la rândul său, că ideea acestui giratoriu e de luni bune, tot de atunci se discută despre rezolvarea construcţiei.

„Preluând politic funcţia de conducător al PNL Dumbrăviţa am preluat o serie de solicitări din comună. Probleme sunt la graniţa dintre cele două administraţii, de ordin al traficului. Prima a fost la bulevadrul Constructorilor, cu Sever Bocu, unde s-au montat acei stâlpişori, problema cu accidentele s-a rezolvat, a fost uşor, dar a avut impact la cetăţeni. Am discutat cu primarul, de luni de zile, probleme sensului  giratoriu. Acesta e în spate la selgros, unde întoarce autobuzul. Au fost accidente şi acolo, va fi un prim pas, la lucrarea de acolo, provizoriu. În premieră anunţăm începerea lucrărilor la acest sens giratoriu. Stăm pe domnul primar să rez problema, care e şi a Timişoarei şi a Dumbrăviţei. Căutăm sprijin la primăria Timişoara. Mă bucur că zona periurbană a oraşului se măreşte, odată cu aceste lucrări sper ca şi oamenii să îşi facă buletin de Dumbrăviţa. Consilierii locali ai PNL au cerut deja alocarea a mai mulţi bani pentru cursele de firobuz de dimineaţă şi de la prânz. Eu mi-am propus ca până la urmă să aibă loc transformarea curselor M14 în 14, iar firobuzul să meargă până la Dumbrăviţa”, a declarat Sorin Drăgoi.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago