După ce s-au luptat o bună perioadă cu ţânţarii, timişorenii vor avea, teoretic, nopţi mai liniştite. Primăria Timișorara a anunţat că va efectua lucrări de deratizare şi dezinsecţie pe domeniul public, începând cu ziua de duminică, 9 iunie.
„Primăria Municipiului Timişoara, în baza contractului subsecvent nr : 40/5.04.2019 încheiat cu S.C. CORAL IMPEX S.R.L. Ploiesti, vă aduce la cunostinţă că începând cu data de 9.06.2019 se vor executa servicii de deratizare şi dezinsecţie pe domeniul public al Municipiului Timişoara. Produsele utilizate sunt K-OTHRINE PROFI EC 250 având substanţa activă deltametrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi; VECTOBAC WG având substanţa activă bacillus thurigiensis israeliensis, pentru combaterea larvelor; DERATION PELLET având substanţa activă Bromadiolone, pentru combaterea rozătoarelor. Substanţele fac parte din grupele Xn şi Xi de toxicitate şi sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. Facem apel la crescătorii de albine din municipiul Timişoara să reducă pe cât posibil zborurile acestora, deoarece cele aflate în zbor pot fi afectate”, a anunţat municipalitatea.
Conform viceprimarului Imre Farkas, personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat pentru efectuarea deratizării, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi este dotat cu echipament de protecţie corespunzător. Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, viceprimarul face apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.
Conform prevederilor legale, stabilite prin HCL nr. 371/2007, constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor; neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci), etc; neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie, odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu; neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi; executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare
În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie şi deratizare va fi prelungită.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…