Administratie

Se schimbă total clădirea Filarmonicii şi Grădina de Vară. Vedeţi primele imagini cu proiectul propus / FOTO

Anunţata reabilitare a clădirii fostului Cinema Capitol şi a Grădinei de Vară din apropiere are acum şi primele imagini ale proiectului propus. Schimbările vor fi substanţiale, iar cea mai importantă va fi la fostul cinema de vară, care va fi transformat într-o sală acoperită, închisă cu pereţi de sticlă, care va putea fi folosită pe durata întregului an.

Primarul Nicolae Robu s-a ţinut de cuvânt şi vineri a făcut publice primele imagini cu modul în care se propune reabilitarea clădirii Filarmonicii Banatului, respectiv a Grădinei de Vară. Iar schimbările sunt spectaculoase, vor afecta semnificativ ansamblul din zonă. Se va folosi multă sticlă, dar se va lucra şi la îmbunătăţirea acusticii clădirii principale. Cel mai mult se va lucra la Grădina de Vară, aici va apăea pe locul fostului cinema de vară o sală în adevăratul sens al cuvântului, care va putea fi folosită pe întreaga durată a anului.

„Vă prezint o serie  de imagini care prezintă viziunea reabilitării la Filarmonică, la fosta sală Capitol. Vor fi modificări şi la interior, dar şi la exterior şi grădină. Vom avea un foaier generos, spectaculos, funcţional. Se va schimba tot, va fi introdus un nou sistem de climatizare, tot ce trebuie pentru o sală cu acustică modernă. Dacă în momentul preluării am realizat doar câteva modificări pentru acustică, ştiţi că aici a fost un cinematograf, acum vor fi realizate lucrări importante, pentru a se asigura un spaţiu cu o acustică de calitate, pe măsura Filarmonicii. Vom avea în lateral şi un spaţiu restrâns, cu cafenea. La Grădina de Vară va fi un spaţiu acoperit, va putea fi folosit pe întreaga durată a anului, nu doar câteva luni cum era înainte, va fi o mare sală de spectacole, cu multă sticlă. Pentru a nu părea o construcţie mare, apăsătoare vor fi acei pereţi de sticlă”, a declarat Robu. 

Cât va costa investiţia? „Nu există încă o estimare a costurilor, vom avea un studiu de fezabilitate, costurile reale vor fi stabilite la licitaţie”, a mai spus Robu. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago