Social

O sută de copii bolnavi de cancer, din 13 secții de onco-pediatrie, participă la tabăra „Temerarii”

Anual sunt diagnosticate aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii, în România. Asociația Little People, prin intermediul specialiștilor și voluntarilor transformă vestea unui diagnostic care sună a sfârșit de drum într-o puternică atitudine de încredere și speranță în fața bolii, în care rezonează mesajul ,,Nu mi-e frică”.

Copii în tabăra Temerarii

100 pacienți, cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani, tratați în toate cele 13 secții de onco-pediatrie cu care asociația colaborează, coordonați de 20 de tineri adulți supraviețuitori de cancer și personalul specializat al Asociației, sunt prezenți în perioada 4-9 iulie, în Zetea, la cea mai mare întâlnire dedicată tinerilor supraviețuitori de cancer în România.

„Potrivit statisticilor anului trecut, 1802 de copii și adolescenți, tratați pe secțiile de oncopediatrie din țară au beneficiat de serviciile specializate ale asociației, menite să facă experiența de zi de zi din spital mai puțin traumatizantă. După ultima cură de tratament, la recomandarea doctorilor oncopediatrii copiii afectați de cancer se pot alătura celei mai mari rețele de suport, Comunitatea Temerarii. O comunitate care în foarte scurt timp devine o a doua familie pentru copii, un loc în care cancerul nu este tabu, un loc în care explicațiile despre boală nu sunt necesare, un loc în care victoria asupra cancerului îi unește și le dă speranță”, transmit cei de la Asociația Little People România.

La cea de a 12-a ediției a Taberei Temerarii, copiii participă la activități create să le ofere experiențe unice, precum Temerarii Colour Run, activități prin care interacționează cu alți copii care au învins boala sau cu foști colegi de salon, unde au parte de activități sportive, excursii în natură, se bucură de momente antrenante și relaxante.

Asociația Little People s-a născut din inițiativa fondatorilor Katie și Shajjad Rizvi, în Cluj-Napoca, din dorința de a oferi fiecărui copil și adolescent bolnav de cancer sprijinul de care are nevoie. Cu o experiență de peste 20 ani în programe de suport psihosocial pentru copiii bolnavi de cancer, asociația oferă o serie de servicii de înaltă calitate, evenimente complexe pentru tinerii supraviețuitori de cancer, profesionalism în coordonarea voluntarilor, sprijin material al secțiilor din spital, grijă și implicare constantă din partea unei echipe dedicate de specialiști. Programul de suport al pacienţilor a fost elaborat pentru a crea un standard de calitate a intervențiilor psihosociale oferite pacienților și este implementat cu succes în 9 dintre cele mai mari secţii de oncopediatrie din țară, din 5 orașe: Cluj, București, Timișoara, Iași și Târgu-Mureș, Craiova.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

4 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

5 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

12 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

15 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

15 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

18 ore ago