Opinii

„Păcatele” grele ale lui Dominic Fritz

Când și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al Timișoarei, Dominic Fritz și-a prezentat câteva păcate, oferindu-le astfel un mic ajutor adversarilor politici. Firește că ideea era una ironică și oarecum productivă din punctul de vedere al managementului electoral. Așa am aflat atunci că posibil viitorul primar al Timișoarei a fost prins fără bilet de tramvai, a primit amendă de parcare și alte chestiuni mărunte. S-ar putea ca dl. Fritz să subestimeze potențialul mizerabil al competiției electorale din România, iar păcatele recunoscute cu lejeritate de Dominic Fritz să fie ceai de mușețel pe lângă ce acuze i s-ar putea aduce useristului în perioada următoare.

Editorial de Eugen Sasu

Este cetățean străin. Și ce e cu asta? Legea permite unui cetățean european să candideze în acest spațiu european. Asta să-i spui lui mutu de la manutanță și alegătorului USR, dar pentru mulți a nu fi român născut aici, cu parizerul ca aliment de căpătâi în copilărie, ar putea fi un argument pentru care dl. Fritz să fie considerat chiar obraznic. Iar dacă mai pui că e cetățean al altui stat care ne insultă, certându-ne că nu suntem un stat de drept, călcându-ne în picioare suveranitatea, este ceva de neconceput. Unde mai pui că ar putea fi de-a dreptul spion. Occidental sau poate rus, bine deghizat.

Nu va mai da bani pentru sport. Clar. Păi omul ăsta e pragmatic, se laudă că nu risipește banul public. Păi cum o să arunce el cu euroii adunați de la concetățeni pentru niște găuri negre în activitatea municipiului? Cine vrea sport, să-l finanțeze privat, ar putea spune dl. Fritz, dacă ar avea chef să facă pe neamțul. La fel și cu concertele gratuite cu care primarii ne-au obișnuit. Atenție mare, Dominic Fritz nu va mai subventiona concertele in zonele publice și va trebui să vă cumpărați bilet dacă mai aveți chef să ascultați Inna, Smiley sau Puiu Codreanu. Mare pericol.

„Da, da, lasa-mă că știu eu”, ar putea spune un taximetrist harnic. Ăștia din Occident susțin evazioniștii de la Uber în detrimentul taximetriștilor naționali, patrioți români. Poți să-i contrazici? Nu, că-ți și belesc o „paletă” după cap. Dar nu numai taximetria noastră majoritar națională va fi nedreptățită odată cu venirea lui Dominic Fritz la Primăria Timișoara, ci și ortodoxia noastră. Va mai da edilul Fritz bani pentru vreun lăcaș de cult, va mai băga municipalitatea fonduri pentru vreun sfert de clopot la Catedrala Mântuirii Neamului? Pe dracu!

Va instaura o dictatura socialist-ecologistă in Timișoara. Ce sunt useriștii ăștia, de fapt? Niște comuniști, nu? Hai, poate nici chiar așa, dar socialiști-globaliști și ecologiști e la mintea cocoșului că sunt. Cu Nicolae Robu mai negociai uman. El certa firmele poluatoare, dar apoi tot le lăsa să funcționeze, că doar la români se aplică Legea lui Om, știți care, nu aia din fizică, mai bagi o sponsorizare la sport și brusc aerul e mai curat. Dar, nu, cu Fritz nu va mai merge așa, doar dacă poluatorul e firmă germană. Restul va fi pus la pământ. Competiția cu firmele românești, italiene sau chiar cu puternicii oameni de afaceri din Caraș-Severin va fi total dezechilibrată.

Dacă e norocos, Dominic Fritz va scăpa numai cu „păcatele” de mai sus. Dacă nu e, atunci s-ar putea să avem discuții. Păi activitatea aia umanitară pentru susținerea copiilor defavorizați nu ascunde oare vicii pedofilice sau chiar interese în adoptiile cu copii. Acuma pe bune, poți știi? Nu vedeți că pe aici se perindă tot felul de persoane din Belgia și alte țări supercivilizate despre care auzi tot felul de minunății? Adversarii politici nu vor zice că Dominic Fritz ar fi pedofil sau implicat în adopții, dar nici nu vor exclude asta. Și-atunci?

Se droghează sau chiar vinde droguri. La ce junglă e în Primăria Timișoara chiar trebuie să fii un drogat să ai curajul să promiți eficientizare acolo. Hai, n-o mai țineți pe limbă atâta! Spuneți cu voce tare ce vă frământă, cum e Dominic Fritz… cum ați zis?, mai cu voce tare, nu vă fie jenă… aaaaa, da e homosexual? Normal, păi nu USR e cu LGBT-ul și libertățile ăstora? Măcar al nostru Lae Robu, așa cu plete vopsite cum e el, dar e bărbat adevărat, nu „domnișorică” din asta. Mai este și nebarbierit, neîngrijit, de neaceptat. Domnule Fritz, dacă ați crezut că scăpați așa usor cu amenda pe tramvai și Telpark, vă înșelați amarnic.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 minute ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

2 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

2 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

3 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

3 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

3 ore ago