Administratie

Primăria Timişoara vrea să dea 100.000 de euro pe şapte sirene de alarmare electronică

Primăria Timişoara vrea să împânzească oraşul cu sirene electronice pentru alarmarea populaţiei în caz de dezastre. Dar cum intenţia bună trebuie susţinută şi cu bani, deocamdată buzunarul e strâmt şi se cumpără în 2019 doar şapte asemenea instrumente speciale.

Primăria Timişoara vrea să dea 100.000 de euro pe şapte sirene de alarmare electronică

Dacă proiectul de hotărâre supus dezbaterii la următoarea şedinţă de plen, bugetul local va trebui să cheltuie aproape 100.000 de euro pentru achiziţia a şapte sirene electronice de 1200 de waţi. În total, proiectul prevede achiziţionarea a 7 sirene electronice de 600W şi a 20 de sirene electronice de 1200W prevăzute în studiul de audibilitate, pentru dezvoltarea, completarea şi reconfigurarea sistemului de înştiinţare-alarmare din municipiul Timişoara. Iniţiativa ar urma să devină realitate doar parţial în acest an, mai precis, se propune achiziţionarea în anul 2019 a 7 dintre cele 20 de sirene electronice de 1200W prevăzute în studiul de audibilitate, având în vedere alocarea bugetară pentru anul 2019, suma estimată fiind în valoare de 441.160 lei.În proiectul de hotărâre se spune că „înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul evitării surprinderii şi al luării măsurilor privind adăpostirea populaţiei, protecţia bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor, atacurilor din aer şi ale acţiunilor militare”.

De ce e necesară extinderea sistemului de alarmare? Pentru că şi populaţia oraşului a crescut semnificativ: „Având în vedere dinamica generală remarcabilă a municipiului, conform măsurătorilor efectuate, se recomandă pentru completarea şi reconfigurarea sistemului de înştiinţare-alarmare din municipiul Timişoara, achiziţionarea a şapte sirene electronice de 600W şi a 20 de sirene electronice de 1200W, care să asigure la un număr relativ mic de sirene pe ansamblu (39 unităţi pentru tot sistemul) transmiterea semnalelor de alarmare şi mesajelor vocale la o presiune acustică superioară faţă de nivelul maxim al zgomotului ambient cu cel puţin 6 decibeli”, se mai spune în documentaţia aferentă proiectului.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago