Administratie

Primăria Timişoara vrea să dea 100.000 de euro pe şapte sirene de alarmare electronică

Primăria Timişoara vrea să împânzească oraşul cu sirene electronice pentru alarmarea populaţiei în caz de dezastre. Dar cum intenţia bună trebuie susţinută şi cu bani, deocamdată buzunarul e strâmt şi se cumpără în 2019 doar şapte asemenea instrumente speciale.

Primăria Timişoara vrea să dea 100.000 de euro pe şapte sirene de alarmare electronică

Dacă proiectul de hotărâre supus dezbaterii la următoarea şedinţă de plen, bugetul local va trebui să cheltuie aproape 100.000 de euro pentru achiziţia a şapte sirene electronice de 1200 de waţi. În total, proiectul prevede achiziţionarea a 7 sirene electronice de 600W şi a 20 de sirene electronice de 1200W prevăzute în studiul de audibilitate, pentru dezvoltarea, completarea şi reconfigurarea sistemului de înştiinţare-alarmare din municipiul Timişoara. Iniţiativa ar urma să devină realitate doar parţial în acest an, mai precis, se propune achiziţionarea în anul 2019 a 7 dintre cele 20 de sirene electronice de 1200W prevăzute în studiul de audibilitate, având în vedere alocarea bugetară pentru anul 2019, suma estimată fiind în valoare de 441.160 lei.În proiectul de hotărâre se spune că „înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul evitării surprinderii şi al luării măsurilor privind adăpostirea populaţiei, protecţia bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor, atacurilor din aer şi ale acţiunilor militare”.

De ce e necesară extinderea sistemului de alarmare? Pentru că şi populaţia oraşului a crescut semnificativ: „Având în vedere dinamica generală remarcabilă a municipiului, conform măsurătorilor efectuate, se recomandă pentru completarea şi reconfigurarea sistemului de înştiinţare-alarmare din municipiul Timişoara, achiziţionarea a şapte sirene electronice de 600W şi a 20 de sirene electronice de 1200W, care să asigure la un număr relativ mic de sirene pe ansamblu (39 unităţi pentru tot sistemul) transmiterea semnalelor de alarmare şi mesajelor vocale la o presiune acustică superioară faţă de nivelul maxim al zgomotului ambient cu cel puţin 6 decibeli”, se mai spune în documentaţia aferentă proiectului.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

A furat dintr-o maşină parcată în Brestovăţ! Unde l-au prins poliţiştii

La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…

20 de minute ago

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

2 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

3 ore ago

La Timișoara continuă modernizarea rețelei de termoficare a orașului

13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…

3 ore ago

Doi jucători străini vin la SCM USV via Constanţa

Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…

3 ore ago

Din această săptămână putem zbura direct între Timișoara și Dubai

Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…

4 ore ago