Diverse

Vreţi să vă schimbaţi medicul de familie? O puteţi face, dar în anumite condiţii

În judeţul Timiş sunt 415 medici de familie dintre care îl puteţi alege pe cel cu care să fiţi sub contract, a anunţat Casa Judeţeană de Sănătate Timiş. Dacă nu sunteţi mulţumit de serviciul prestat, vă schimbaţi domiciliul sau medicul ales nu mai are contract cu Casa, puteţi alege alt medic de familie, a anunţat CJAS.

Pentru ca schimbarea să se poată realiza este nevoie ca anumite condiţii să fie îndeplinite. „Orice persoană asigurată  are dreptul de a-şi schimba medicul de familie. Dacă din diferite motive un pacient dorește mutarea de la actualul medic de familie la un alt medic de familie, asiguratul poate face acest lucru  după expirarea a cel puţin șase luni de zile de la data înscrierii pe lista medicului de la care doreste sa plece”, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

Pentru acest lucru, asiguraţii vor adresa o cerere medicului de familie la care doreste  să se înscrie, precizând numele medicului de la care pleacă. Medicul de familie primitor are obligaţia să anunţe în scris, în maxim 15 zile lucrătoare, medicul de la care a plecat asiguratul, precum şi Casa de Asigurări de Sănătate. De asemenea, medicul de familie de la care pleacă asiguratul are obligaţia să transfere fişa medicală a pacientului, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrătoare. „Există și situații când asigurații pot  solicita înscrierea la un alt medic de familie mai devreme de cele șase luni calendaristice. Astfel de situații sunt când: a survenit decesul medicului pe lista căruia este înscris asiguratul; medicul de familie nu mai este în relație contractuală cu CAS, a fost preluat praxisul medicului de familie pe lista căruia era înscris asiguratul a schimbat domiciliul, a survenit arestul la domiciliu, sau încetarea arestului la domiciliu”, a declarat Victor Dumitrascu, șeful CJAS Timiș. 

În contract cu Casa Județeană de Asigurări Sănătate  Timiș sunt 415 medici de familie.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

2 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

2 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

3 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

3 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

4 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

4 ore ago