Invatamant

Profesorul Radu Băncilă, membru de onoare al Academiei de Științe Tehnice din România

În cadrul unei ceremonii solemne desfășurate la București, la sediul Academiei de Științe Tehnice din România, i s-a decernat diploma de Membru de Onoare ASTR profesorului emerit Radu Bănculă, de la Facultatea de Construcții a UPT. Acest eveniment înseamnă o nouă recunoaștere a meritelor profesionale pentru un profesor al Universității Politehnica Timișoara.

Prof.em.dr.ing. Radu Băncilă este absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Construcții, promoția 1967. În anul 1981 devine doctor inginer, iar în 1992 profesor universitar în cadrul Facultății de Construcții, Departamentul CMMC. În 1997 devine conducător de doctorat, iar în 2012 primește titlul de profesor emerit al Universității Politehnica Timișoara.
În 1991, profesorul Radu Băncilă a inițiat studiul de inginerie civilă în limba germană – primul studiu ne-germanistic din România cu predare în limba germană.
Profesorul Băncilă a contribuit la încheierea unui contract de parteneriat, în 1993, între Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea Tehnică din München, iar secția a fost inclusă în programul de promovare al Serviciului German de Schimb Academic DAAD. Profesorul Radu Băncilă, fostul șef al secției de Inginerie Civila cu predare in limba germana a Universității Politehnica Timișoara, s-a implicat mulți ani pentru învățământul superior din România, cu predare în limba germană.
În 2012 Profesorul Băncilă a primit Ordinul de Merit al Republicii Federale Germania, „Crucea de Merit Clasa I” de la Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Andreas von Mettenheim. Este membru sau membru fondator într-o serie de asociații internaționale de calibru în domeniul construcțiilor, are 110 lucrări științifice publicate în reviste internaționale de prestigiu, 10 cărți de specialitate publicate, 4 în limba engleză și 2 în limba germană.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

14 minute ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

33 de minute ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

39 de minute ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

2 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

2 ore ago

Jumătate dintre clienții Rețele Electrice Banat vor avea instalate contoare de energie inteligente

Companiile Rețele Electrice continuă instalarea de contoare inteligente, cu scopul de a le pune la…

2 ore ago