Programele oferite cu sprijinul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii se bucură de succes. Fie că vorbim despre garantarea creditelor de investiţii şi dezvoltare, de programul Prima Casă sau de Investeşte în Tine, Timişul se află pe primele locuri în rândul beneficiarilor.
Mediul de afaceri, antreprenorii, dar şi instituţiile de credit din Timiş şi Timişoara sunt mult mai accesibile în vederea colaborării pentru dezvoltare, a spus Gheorghe Lăpădat, şeful FNGCIMM, la CCIA Timiş, acolo unde s-a aflat pentru a prezenta programele susţinute de instituţie, dar şi rezultatele obţinute până acum.
„Timişul este pe primul loc din toate punctele de vedere, nu numai partea economică ci şi receptivitatea pe care o are populaţia de a primi ce e noutate. Ne bucurăm că cifrele arată aşa, ne bucurăm că suntem peste nivelul naţional. Împreună susţinem mediul de afaceri”, a declarat Florica Chiriţă, preşedinte executiv al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş.
Şeful instituţiei, Gheorghe Lăpădat, a vorbit despre importanţa garantării de către FNGCIMM a diferitor tipuri de credite.
„Susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii a fost esenţa Fondului. În ultima perioadă am conceput produse de garantare care să susţină liniile de finnanţare curente, cât şi creditele pentru investiţii. Procentul de garantare e de 80%, iar garanţia maximă e de 2,5 milioane de euro. Pentru a veni în înt întâmpinarea benef iciarilor şi a instituţiilor de credit am încheiat convenţii de colaborare, în maxim trei zile se obţine aprobarea solicitată”, a declarat oficialul.
El spune că Timişul şi Timişoara sunt în topurile naţionale atunci când vine vorba despre accesarea garanţiilor oferite: „Judeţul Timiş se află pe un trend ascendent de la an la an, indiferent de categoria aplicanţilor. Mă refer aici la IMM, unităţi administrativ teritoriale din zona rurală, la fermieri, dar şi tânăra generaţiei pentru programul prima casă. La Timişoara e specific că avem o deschidere pozitivă atât în rândul băncilor partenere cât şi de la mediul antreprenorial. 265.000 de români au luat o locuinţă prin Prima Casă. În Timiş din 2009 circa 13.500 de pers fizice au achiziţionat o locuinţă prin acest program. Timişul deţine cu 64% din total ponderea la nivel regional. Cele mai solicitate domenii de garantare sunt morărit şi panificaţie, procesarea cărnii, mobilier, material plastic pentru construcţii, spaţii recreative pentru copii”, a mai declarat Gheorghe Lăpădat.
Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița a ajuns la un acord de reziliere cu jucătorii Alexandru Martinov…
Universitatea Politehnica Timișoara a semnat, în 17 decembrie 2024, un nou contract de finanțare prin…
Timișorenii care vor să își spună părerea despre calitatea vieții pot completa acum sondajul sociologic,…
Primăria Timișoara reia procedurile pentru a putea finaliza lucrările la Școala Generală nr. 30. A…