Politica

Pro România Timiş vrea candidat propriu al partidului, la alegerile prezidenţiale

Organizaţia Timiş a Pro România a decis deja ce tip de candidat va susţine la alegerile prezidenţiale din acest an. Iar alegerea este clară: partidul trebuie să aibă un candidat propriu.

Pro România Timiş vrea candidat propriu al partidului, la alegerile prezidenţiale

Susţinem un candidat propriu, din cadrul partidului, nu cel al unei alte formaţiuni, aceasta este decizia luată de organizaţia judeţeană a Pro România. Şi, se pare, ideea lansată de preşedintele Victor Ponta, de a avea un candidat unic la prezidenţiale împreună cu alte forţe politice, are destul de mulţi oponenţi în partid.

„Părerea în cadrul filialei e unanimă: ne dorim ca Pro România să aibă un candidat  propriu la funcţia de preşedinte, un om membru de partid, care să se strângă în jurul lui forţele partidului. Avem capacitatea de a îl susţine. De asemenea, avem obligaţia să transmitem către Bucureşti, aceasta este dorinţa care vine dintre membrii noştri, ai filialei Timiş”, a declarat Nicolae Birău, coordonatorul Pro România Timiş.

Această opinie, de susţinere a unui candidat propriu, are numeroşi susţinători în partid, printre aceştia şi Ioana Petrescu, vicepreşedinte la nivel naţional al partidului. Şi aceasta îşi doreşte un candidat propriu al Pro România la alegerile din toamnă: „Există tot felul de zvonuri că am bătut palma cu un partid, deocamdată analizăm opţiunile existente. Am anunţat deja profilul acestui candidat, trebuie să fie pro european, fără probleme morale, fără probleme penale, de centru stânga. Aștept de la partidul meu să înțeleagă mesajul primit în data de 26 mai și să vină cu un candidat propriu. Deocamdată, nu s-a luat nicio decizie, se analizează mai multe opțiuni. În nume personal vorbesc, mi-aș dori să avem un candidat propriu”.

Birău a mai anunţat că un nume pentru cel care va fi susţinut de Pro România la alegeri va fi anunţat în prima săptămână a lunii septembrie, aceasta fiind decizia luată în cadrul Biroului Naţional al partidului. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

O oră ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago