Administratie

Şantierul de pe Drumul Boilor e pregătit pentru demararea lucrărilor

Primăria Timişoara e pregătită să lanseze construcţia pentru partea sa din Drumul Boilor. Nicolae Robu a anunţat că investiţia este una de anvergură. Vor fi trotuare, piste de biciclete, două benzi de circulaţie, dar şi iluminat cu corpuri cu leduri. Finalizarea drumului va avea loc în prima parte a anului viitor.

Nicolae Robu a reuşit, în sfârşit, să găsească şantierul unde să îşi prezinte interesul pentru infrastructura rutieră, după ce la cel de pe centura sud a descoperit doar un şantier arheologic. Vorbim de Drumul Boilor, care va lega Timişoara de Moşniţa Veche. Umăr la umăr cu actualul primar al comunei periurbane Moşniţa Nouă, Florin Bucur, şeful PNL Timiş a prezentat noua investiţie.

„Se deschide şantierul pe Drumul Boilor, pe care de câţiva ani ne tot străduim să-l începem, dar nu am fost în măsură să o facem pentru că nu am fost în posesia terenului de pe traseul acestui drum. Comuna Moşniţa Nouă şi-a făcut partea sa, iar după ce vom finaliza şi noi lucrările, vom oferi noilor cetăţeni ai comunei Moşniţa Nouă şi timişorenilor o alternativă la drumul actual, extrem de încărcat, pe relaţia Timişoara – Moşniţa Nouă. Vedem în jur sunt o mulţime de case, ceea ce arată o dezvoltare foarte puternică a comunei Moşniţa Nouă, are o mulţime de noi cetăţeni care susţin dezvoltarea Timişoarei”, a spus Nicolae Robu.

Nicolae Robu, pe șantierul de la Drumul Boilor

Florin Bucur spune că drumul pe partea administrativă a comunei a fost finalizat, dar nu la nivelul drumului timişean, cu trotuare, piste de bicilete şi iluminat, aşa cum face Timişoara, dar că se vor face eforturi ca investiţia deja realizată să fie ridicată la acest nivel. În aceste condiţii, ne aşteptăm la piste de biciclete doar pe o parte din drum.

„Ştim că aţi depus eforturi mari, am contribuit şi noi, comuna Moşniţa. Pentru noi este un drum prioritar pentru legătura cu Timişoara, pentru că că proiectul primăriei Timişoara este foarte amplu, cu piste de biciclete, trotuare, cu iluminat. Garantăm şi noi că vom continua ceea ce aţi început în acest proiect. Prin Polul de creştere al Timişoarei am putea găsi o finanţare împreună cu Timişoara şi să facem sistematizarea, în continuare, a acestui drum şi pe raza Moşniţei. Dacă nu se va putea, noi suntem pregătiţi pentru anul viitor pentru sistematizarea acestui drum pe raza UAT Moşnişa. Avem deja un proiect care va cuprinde şi aceste piste de biciclete şi sistemul de iluminat, în continuarea proiectului Timişoarei”, a declarat Florin Bucur.

Şoseaua făcută de primărie va avea aproape doi kilometri, vor fi două benzi de circulaţie, trotuare şi piste de biciclete a câte 1,5 metri fiecare. De asemenea, vor fi spaţii verzi şi va fi realizarea a două podeţe şi a unui pod peste trei canale de irigaţii din zonă. Primăria va realiza şi o staţie de transformare pentru energie electrică, la care se vor putea lega şi viitorii locuitori ai zonei. Terenurile aferente noului drum au fost donate de proprietari.

Lucrarea este executată de societatea Super Construct, contractul fiind în valoare de 13,8 milioane de lei, plus TVA.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

O oră ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago