Timp liber

Grădina Zoologică din Timişoara îşi deschide vineri porţile pentru public. Intrarea e gratuită

Primăria le propune timişorenilor să conserve biodiversitatea prin sărbătorirarea, pe data de 9 august, a Zilei internaţionale a grădinilor zoologice şi a parcurilor. Astfel, vineri, intrarea la grădina zoo va fi gratuită, iar copiii sunt aşteptaţi cu face painting, ateliere de creaţie pentru copii, baloane şi un concert susţinut de Chromatik Voice.

Grădina Zoologică din Timişoara îşi deschide porţile, cu intrare gratuită pentru publicul vizitator vineri, 9 august la ora 10. Copiii vor fi în primul rând al atenţiei organizatorilor evenimentului. „Dincolo de aspectul educativ, parcurile şi grădinile zoologice reprezintă, în primul rând, şansa de a salva anumite specii aflate pe cale de dispariţie. Parcurile joacă un rol deosebit de important în educaţia de mediu. Promovarea protejării parcurilor reprezintă, de fapt, protejarea calităţii vieţii şi conservarea biodiversităţii. Cel mai important scop al grădinilor zoologice este acela de a asigura sprijin continuu pentru conservarea speciilor, dar şi de a oferi oportunităţi educaţionale extinse. Publicul ţintă principal sunt copiii, viitori tineri interesaţi de conservarea planetei. Primul pas în educarea vizitatorilor este realizarea cadrului cât mai natural al habitatului animalelor”, au anunţat reprezentanţii primăriei.

Grădina Zooogică din Timişoara este un spațiu public care îngrijește şi expune 49 de colecţii de animale vii, sălbatice, indigene şi exotice, totalizând 273 de exemplare în vederea realizării mai multor obiective: conservarea faunei (având prioritate protejarea speciilor ameninţate cu dispariţia) şi instruire, educare şi recreere.
Vineri, 9 august, începând cu ora 10, în incinta grădinii zoo de la Timişoara se vor organiza activităţi de face painting, ateliere de creaţie pentru copii, baloane, va fi susţinut un concert Chromatik Voice- de la ora 11, iar în parc vor fi mai multe mascote.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

37 de minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

5 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

7 ore ago