Arhiva pentru eticheta: gradina zoologica

Editorial de Eugen Sasu

Patriotismul din grădina zoologică

Patriotismul din grădina zoologică

Avem un talent incredibil la demararea de proiecte seculare. Dacă azi pornești cu gândul să ridici un stadion, o sală, un bazin, un ciot de autostradă, un sistem de încălzire, cam orice, există mari șanse ca acel proiect să fie derulat pe durata a șapte-opt mandate, iar dacă acele mandate sunt duse de vreo trei

Grădina Zoologică

Cea mai mare parte a animalelor de la Grădina Zoo din Timșoara și-au găsit un nou ”domiciliu”

Consilierii locali timișoreni au votat în ultima ședință de plen varianta actualizată a proiectului referitor la transferul ”obiectelor de inventar” de la Grădina Zoologică Timișoara spre alte locații. Decizia era necesară după ce s-a hotărât închiderea unității de la Pădurea Verde, din cauza condițiilor extrem de proaste de aici. De fapt, locația era deja închisă

Grădina Zoologică

Dominic Fritz anunţă închiderea Grădinii Zoologice de la Timişoara

Primarul Timişoarei a decis să ia o decizie drastică şi să solicite închiderea efectivă a Grădinii Zoologice a municipalităţii. Aceasta vine după ce în mediul public a apărut o  poză cu un cerb bolnav, dar această imagine nu a făcut nimic mai mult decât să se adauge la ceea ce Dominic Fritz ştia deja, anume

Vise mari şi frumoase, pe bani europeni. Ce viziune are administraţia Timişoarei pentru noul ciclu de finanţare

Tabere şcolare, tramvai pe Calea Torontalului, autostrăzi de biciclete, regenerare urbană în Piaţa Traian, Bălcescu, Maria şi Piaţa Mocioni, toate aceste puncte sunt pe lista celor care vor fi propuse spre finaţare de Primăria Timişoara în noul ciclu de finanţare din fonduri europene, pe Programul Operaţional Regional. Desigur, „perla” rămâne lacul cu coline făcute din

Primăria a decis: din cauza coronavirusului se închide tot! Operatorul de salubritate spală străzile cu clor

Ca urmare a deciziilor luate la nivel naţional, respectiv a legislaţiei în vigoare, Comitetul Local Pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Timişoara a luat o serie de decizii referitoare la activitatea desfăşurată în oraş. Astfel, se opreşte accesul spectatorilor la evenimentele sportive, se opresc spectacolele, dar se închid şi numeroase spaţii sportive, respectiv unele pieţe.

Grădina Zoologică

Grădina Zoologică din Timişoara îşi deschide vineri porţile pentru public. Intrarea e gratuită

Primăria le propune timişorenilor să conserve biodiversitatea prin sărbătorirarea, pe data de 9 august, a Zilei internaţionale a grădinilor zoologice şi a parcurilor. Astfel, vineri, intrarea la grădina zoo va fi gratuită, iar copiii sunt aşteptaţi cu face painting, ateliere de creaţie pentru copii, baloane şi un concert susţinut de Chromatik Voice.

Legume ornamentale plantate de elevi de la Centrul Școlar Neveanu din Timișoara la Grădina Zoologică

Legume ornamentale plantate de elevi de la Centrul Școlar Neveanu din Timișoara la Grădina Zoologică

Cea de a doua acțiune a proiectului educațional „Green therapy born the future”, Terapie prin menținerea sănătății, s-a desfășurat cu o zi înainte de Ziua Copilului, la Grădina Zoologică din Timișoara. Copiii de la Centrul Școlar de Educație Inlcuzivă (CSEI) P.P. Neveanu Timișoara au pregătit în cadrul Grădinii Zoologice câteva amenajări cu specii legumicole ornamentale.

chipsuri

Meniu special. Urși hrăniți cu chipsuri la Zoo Timișoara

La Grădina Zoologică din Timișoara, îngrijitorii dau urșilor chipsuri, ba chiar invită și copiii aflați în vizită să-i ajute să desfacă pungile. Asta, deși la intrare în parc scrie cât se poate de clar că nu e voie să hrănești animalele cu pufuleți sau snacksuri. Reprezentantul Zoo spune că urșii sunt omnivori.

Imagini de cosmar cu animale bolnave la Zoo Timisoara. Ce spun reprezentantii primariei / FOTO + VIDEO

O vizită la Grădina Zoologică de la Pădurea Verde poate fi traumatizantă. I s-a întâmplat, la acest sfârșit de săptămână, unei timișorence, care a postat pe Facebook fotografiile făcute. Se văd un guanaco suferind de o boală de piele și un berbec cu un corn însângerat. Reprezentanții PMT spun că animalele sunt sub tratament.

Intrare libera la Zoo, de Ziua Internationala a Gradinilor Zoologice

Grădina Zoologică de la Pădurea Verde celebrează și ea, pe 9 august, Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor. Intrarea este liberă pentru toată lumea, iar pentru cei mici a fost pregătit un program special. Nu uitați însă că este cod galben de caniculă, așa că nu lăsați acasă pălăriile de soare și sticlele cu apă.

Incredibil! La Zoo Timisoara a mai murit o… zebra! / FOTO

Timișoara nu le priește zebrelor! Al doilea animal moare la Grădina Zoologică de la Pădurea Verde, în trei ani! Reprezentanții primăriei au încercat să țină secret acest incident. Zebra ajunsese în orașul de pe Bega la începutul lunii august, de la un circ. În octombrie 2013, prima zebră s-a înecat în heleșteul de la Zoo.

Arahide, carne, branza si oua de 400.000 de euro pentru Zoo! Primaria cumpara mancare pe doi ani

Paie, arahide, biscuiți, pâine, piept de pui, brânză dulce, ouă sau miere. Toate acestea fac parte din meniul animalelor de la Zoo Timișoara. Primăria este dispusă să plătească, în următorii doi ani, peste 400.000 de euro, pentru bunăstarea porcușorilor de Guineea, a poneilor, a maimuțelor și a celorlalte vietăți de la Pădurea Verde.

Top