Administratie

Proiectele fântânilor cu beculeţe colorate merg înainte. Se caută deja şi diriginţi de şantier

Deşi s-a făcut că nu ştie despre ce e vorba atunci când primăria „turna” cu anunţuri de licitaţie pentru noi fântâni arteziene, motivând că el nu ar vrea aceste obiective acum, pentru că nu sunt bani, angajaţii municipalităţii au refuzat total să asculte de sfaturile şefului. Licitaţiile au continuat şi acum ne pregătim, ca oraş, să aruncăm o grămadă de bani pentru celebrele fântâni cu apă jucăuşe şi cu beculeţe.

Proiectele fântânilor cu beculeţe colorate merg înainte

Proiectele construcţiei fântânilor arteziene care vor umple Timişoara cu aer ionizat, beculeţe colorate şi jocuri de apă continuă. Primarul Nicolae Robu insista că le-a spus celor din primărie că nu e momentul să se cheltuie sume atât de mari pe astfel de proiecte, dar aceştia au fost extrem de încăpăţânaţi şi nu au ascultat de „şefu”, continuând, sfidător am putea spune, cu licitaţiile. Şi acestea continuă, mai un pic şi oamenii se vor apuca de lucru. În sistemul de licitaţii electronice au fost lansate în aceste zile şi anunţurile pentru desemnarea diriginţilor de şantier, semn că totul merge ca pe roate în acest proiect.

„Eu nu mi-am dat girul pentru aşa ceva şi am spus că nu acum, nu e momentul pentru că nu sunt bani. Noi vrem ca în cât mai multe sensuri giratorii să fie asemenea fântâni arteziene. Noi trebuie să prioritizăm, nu acum e momentul pentru acestea, pentru că nu avem 800.000 de euro pentru a face cinci fântâni”, declara Nicolae Robu, la finalul lui iulie, după ce consiliul local adoptase hotărârile de consiliu referitoare la proiectele fântânilor cu luminiţe. 

Iată că bugetul minuscul de care se tot plânge primarul are şi aproape 800.000 de euro pentru a permite aceste investiţii care sunt departe de a fi o prioritate în acest moment.

Conform anunţurilor de licitaţie lansate, primăria alocă 727.583 de lei pentru fântâna de la intersecţia străzii Popa Şapcă cu drumul spre mall, 464.021 lei pentru cea din Piaţa Iuliu Maniu, 908.199 lei pentru cea de la ieşirea din Timişoara pe Calea Aradului, 269.707 lei pentru cea de pe Calea Lipovei, şi nu mai puţin de 960.947 lei pentru cea din Piaţa Bălcescu.

Specialistul care se va ocupa de dirigenţia de şantier va băga în buzunar suma de 6.200 de lei.

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago