Social

Reprezentanții Fundației Filantropia, la îndemnul ÎPS Ioan, au cumpărat un autoturism pentru transportul persoanelor cu scleroză multiplă

Scleroza multiplă este o boală de care suferă aproximativ o sută de persoane din Timiș. Pentru aceștia, mai precis pentru cei care nu se pot deplasa, a fost achiziționat un autoturism pentru transport.


Autoturismul a fost achiziționat de reprezentanții Fundației Filantropia Timișoara, la îndemnul mitrpolitului Banatului ÎPS Ioan. Cei de la Filantropia sunt cei care au deschis din acest an, în urbea de pe Bega, un centru comunitar de recuperare, pentru persoanele afectate de scleroza multiplă. Autoturismul pentru persoanele cu scleroză multiplă, care nu sunt deplasabile, a fost achiziționat la îndemnul mitropolitului Banatului ÎPS Ioan, de Fundația Filantropia Timișoara, cu sprijinul Arhiepiscopiei Timișoarei, al Fundației Renovabis din Germania și al unor donatori privați cu 22.870 euro.


„În februarie 2019, la binecuvântarea noului serviciu social destinat persoanelor ce suferă de scleroză multiplă, situat în Timișoara, strada Iuliu Maniu nr. 40, IPS Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, evidenția responsabilitatea pe care o avem și față de cei care nu se pot deplasa și prin urmare nu pot beneficia de serviciile oferite de Fundatia Filantropia Timișoara. Urmând indemnul Înaltpreasfinției Sale, am găsit ca fiind mai potrivit să avem mijlocul nostru de transport adaptat pentru a răspunde nevoilor acestor pacienți”, a spus preotul Cristian Pavel, consilier social al Arhiepiscopiei Timișoarei.
Scleroza multiplă, denumită și scleroza în plăci, este cea mai frecventă cauză de invaliditate de cauză neurologică a adulţilor tineri, după cauzele de invaliditate determinate de traumatisme.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago