Sport

SCM Politehnica pierde Supercupa, contra campioanei Dinamo

Handbaliștii timișoreni au început cu stângul sezonul oficial. SCM Politehnica Timișoara a trebuit să se recunoască învinsă de Dinamo București, într-un joc cu trofeul pe masă – Supercupa României. Echipa de pe Bega, câștigătoare a Cupei României în sezonul trecut, a fost condusă pe tot parcursul jocului încheiat cu scorul de 24-26 pentru Dinamo, campioana țării.

SCM Politehnica Timișoara pierde Supercupa României

Atmosfera în sala din Brașov a fost întreținută de fanii dinamoviști, care și-au încurajat favoriții pe tot parcursul întâlnirii. Trupa din capitală a evoluat fără jucători importanți, transferați în această vară – Mamdouh Shebib (Montpellier) sau Raul Nantes Campos (Helvetia Anaitasuna). De cealaltă parte, SCM Politehnica Timișoara, cu probleme financiare, nu a putut conta pe portarul Tcaciuc, operat de menisc, lucru care s-a resimțit pe teren. Antrenorul Pero Milosevic a început cu Babasafari între buturi, Marjanovic și Câmpan pe extreme, Dragas, Fenici și Sadoveac la linia de 9 metri, în timp ce pe pivot a fost preferat Pribanic.

Dragas, omul primei reprize

Așa cum era de așteptat, a fost un început de joc echilibrat, cu puține goluri. Ambele echipe au fost atente în apărare, iar până în minutul 10 s-au înscris doar șase goluri, 3-3. SCM Politehnica Timișoara nu a profitat de omul în plus cu care a evoluat timp de două minute, iar Dinamo a trecut în avantaj. Vuk Milosevic și Bannour au fost eliminați, după un conflict pe semicerc, iar trupa din capitală s-a distanțat la 6-3, diferența maximă dintre cele două combatante, pe parcursul primei reprize.

Până la jumătatea primei reprize alb-violeții s-au apropiat la o lungime în spatele adversarei, 6-5, însă câinii au luat din nou avans, 10-7. Vujic, de la Dinamo, a fost eliminat temporar, iar pe fondul superiorității numerice timișorenii au reușit să-i sufle din nou în ceafă echipei din București, 10-9 în minutul 24, după un prim 7 metri acordat de arbitrii și transformat de Marjanovic. Totuși, avansul de trei goluri s-a refăcut până la finalul primei reprize, 13-10. O primă repriză în care, pe extremă dreaptă, Câmpan a fost invizibil, iar între buturi Babasafari nu și-a ajutat nicidecum apărarea. În atac jocul cu pivotul nu a funcționat deloc, Fenici nu s-a aflat în zi bună, iar pe inter dreapta Sadoveac a fost mult sub valoarea sa reală. De altfel, jumătate din golurile poliste marcate în prima repriză au fost reușite de Dragas, de pe inter stâng.

Diferență între buturi

La revenirea de la cabine tot Dinamo a fost mai bună. Pribanic a fost eliminat temporar iar diferența s-a mărit la patru goluri, 15-11, iar apoi 16-12. Sadoveac, care a avut o evoluție ștearsă, a ratat de două ori, consecutiv, însă poliștii s-au apropiat mai apoi, pe fondul unei superiorități numerice, Kuduz fiind trimis temporar pe bancă. Nici Varo, intrat în locul lui Babasafari în poartă, nu a fost mai inspirat. De partea cealaltă însă Saeid Heidarirad a făcut diferența.

De la 18-16, cu șansă de a veni la un gol un spate, SCM Politehnica a cedat din nou teren. În doar câteva minute, Dinamo a mărit ecartul la cinci goluri, 22-17. Însă finalul s-a încins. Năstăsie, care a debutat pe extremă dreaptă într-un meci oficial pentru Poli, înlocuindu-l pe inexistentul Câmpan, a făcut 24-22. Când lucrurile decurgeau bine pentru alb-violeți, Păiuș, intrat pe apărare, a fost eliminat, iar Dinamo a marcat.

Timișorenii au mai avut o ocazie de a se apropia la un singur gol, la scorul de 26-24, însă Pribanic a ratat pe contraatac. A fost, de altfel, și scorul final al disputei. SCM Politehnica Timișoara pierde Supercupa României în fața celor de la Dinamo București.

Dinamo București – SCM Politehnica Timișoara 26-24 (13-10)

Marcatorii celor două echipe:

Dinamo București: Alouini 7 goluri, Kuduz 6, Gavriloaia 4, Bannour 3, Negru 3, Mousavi 1, Savenco 1.

SCM Politehnica Timișoara: Marjanovic 9 (3 în prima parte / 6 în a doua); Dragas 7 (5/2), Sadoveac 2 (2/0), Fenici 2 (0/2), Năstăsie 2 (0/2), Pribanic 2 (0/2).

Arbitri: B. Stark, R. Ștefan.

 

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago