Invatamant

Unii elevi din Timişoara vor învăţa şi în noul an în containere. Una din soluţiile încercate, fosta vilă a lui Ceauşescu

Problema spaţiilor de învăţământ preuniversitar din Timişoara va marca şi noul an şcolar. Din păcate, nici în acest an nu vom scăpa de ore după-masă. Deşi s-au căutat soluţii alternative pentru a găsi noi săli de clasă, inclusiv la fosta vilă de protocol a lui Ceauşescu, se va învâţa în continuare în containere-clasă, spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Unii elevi din Timişoara vor învăţa şi în noul al în containere

În cadrul unei emisiuni la Radio Timişoara, edilul-şef recunoaşte că se va apela în continuare la o soluţie „de avarie”, la început respinsă de părinţi, cea a containerelor-clasă. Soluţii s-au căutat, dar fără succes.

„Mi-am arătat interesul şi pentru fosta casă a lui Ceauşescu (n.r. fostul Hotel Internaţional), unde am fi putut amenaja un număr de clase. Din păcate, nu avem spaţii, dacă le-am avea, le-am închiria sau chiar cumpăra, aşa cum am cumpărat tot campusul Colegiului Bănăţean. Construim peste tot. Dar până atunci, soluţia este, am şi aprobat săptămâna trecută la rectificarea de buget, aducerea de containere care oferă condiţii excepţionale, de care părinţii sunt încântaţi, pentru că acele săli de clasă din container sunt mai bune decât alte săli pe care le avem noi. Cumpărăm câte containere putem”, a declarat Robu, la Radio Timişoara.

Din cauza lipsei acute de spaţii, şi în noul an şcolar vor fi şi ore de după-masă.

„Nu vom putea rezolva problema 100%. Noi avem proiecte şcolare. Am făcut foarte multe extinderi de spaţii de învăţământ, avem în lucru acum o mulţime de noi construcţii pentru şcoli, foarte multe. Cu toate acestea, nu putem face faţă, pentru că la câteva şcoli din zona centrală a oraşului se înscriu foarte mulţi copii şi realmente, noi nu putem înmulţi spaţiile de învăţământ în ritmul în care creşte numărul de clase. În zona centrală nu avem spaţii. Suntem dispuşi inclusiv să închiriem tocmai să facem să le fie mai uşor copiilor şi părinţilor. Am vrut să cumpărăm acel spaţiu (unde a activat Liceu de Telecomunicaţii, n.r.), nu ştiu ce intenţii sunt cu acel spaţiu, nu este proprietatea noastră, ci a Poştei Române. Noi suntem dispuşi să închiriem, să cheltuim pentru copiii noştri”, a mai declarat Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

11 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

17 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago