Primăria Timişoara

Primăria Timişoara încasează două noi amenzi serioase de la Garda de Mediu. Cazul „Copacul” s-a lăsat cu sancţiuni de 50.000 de lei

Controlul demarat de Garda de Mediu, după ce un copac de mari dimensiuni a fost pus la pământ pe strada unde se află Colegiul Emanuil Ungureanu face o nouă gaură în bugetul local. Instituţia de verificare a sintetizat concluziile trase, iar acestea spun că municipalitatea nu a procedat corect, aplicându-i două amenzi, una de 40.000 de lei, una de 10.000 de lei.

Tăierea copacului respectiv s-a făcut fără respectarea legislaţiei, ce este şi mai rău e că decizia tăierii fără aprobare de la Agenţia de Mediu s-a luat de primărie după ce instituţia mai fusese avertizată o dată exact pe o problemă similară, cerându-se ca orice asemenea tăieri să se facă numai cu aprobare şi cu avize de la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Fotografiile prezentate de inspectorii primăriei, prin care aceştia voiau să convingă inspectorii de la Garda de Mediu că acel copac ar fi fost bolnav şi afectat de furtuna din iulie nu au fost îndeajuns, astfel fiind luată decizia aplicării unor sancţiuni.
Controlul Gărzii de Mediu s-a extins şi la intervenţiile efectuate pe străzile Martin Luther, 20 Decembrie, I.C. Brătianu, Michelangelo şi bulevardul Revoluţiei. Aici s-a constatat că mai multe fâşii de spaţiu verde au fost eliminate, de asemenea, a fost afectată vegetaţia ca urmare a montării unor noi borduri, şi nici în acest caz nu a fost constultată Agenţia de Mediu, se mai arată în raportul Gărzii de Mediu, care a fost iniţial sesizată de prefectul de Timiş, Eva Andreaş.
Concluzia raportului este clară, şi nu e una favorabilă municipalităţii timişorene. Garda de Mediu a amendat primăria cu 40.000 de lei pentru tăierea copacului de la Emanuil Ungureanu fără aprobarea APM, respectiv cu 10.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei în domeniul administrării spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, pentru executarea de intervenţii la spaţii verzi fără consultarea autorităţilor competente.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

58 de secunde ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

4 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

7 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

7 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

8 ore ago