Primăria Timişoara

STPT strică supriza lui Nicolae Robu. Societatea de transport confirmă redeschiderea circulaţiei pe podul Dragalina

Societatea de Transport Local Timişoara a anunţat redeschiderea traficului mijloacelor de transport în comun pe podul Dragalina. În acest fel, se confirmă reluarea circulaţiei pe acest pod vital pentru traversarea oraşului.

Podul Dragalina

Primarul Nicolae Robu a descins, însoţit de staff-ul său tehnic, vineri, în miez de noapte pe şantierul podului Dragalina, desigur pentru a verifica faptul că se lucrează la foc continuu pentru ca promisiunea sa să poată fi ţinută şi traficul să fie redeschis aici.

De o săptămână, el vorbeşte despre deschiderea posibilă a podului, dar de fiecare dată când a făcut referire la acesta, el a lăsat loc de … totuşi. Dacă e vremea bună, dacă firma de construcţii face treabă, etc. Ei bine, cei de la STPT au confirmat fără Nicolae Robu că da, de luni se circulă pe Dragalina.

„Începând din 30.09.2019, odată cu deschiderea traficului rutier pe Bulevardul General Ion Dragalina, liniile de tramvai 1, 8 şi 9 vor reveni la vechile trasee, cu capăt de linie la Gara de Nord”, se spune în anunţul STPT.

Astfel, conform informaţiilor furnizate de STPT, Traseul liniei de tramvai 1 va fi: Gara de Nord – Piaţa Mocioni (Sinaia) –Piaţa Sf. Maria – Piaţa 700 – Piaţa Traian – Prinţul Turcesc – Meteo (Pădurea Verde) – Gara de Est – Piaţa Badea Cârţan – Piaţa Traian – Piaţa 700 – Piaţa Sf. Maria – Piaţa Mocioni (Sinaia) – Gara de Nord. Traseul liniei de tramvai 8 va fi: Gara de Nord – Piaţa Mocioni (Sinaia) – Piaţa Sf. Maria – Piaţa Bălcescu – Olimpia (Complex Studenţesc) – Banatim – Piaţa Ghe. Domăşneanu (A.E.M.) – Ciarda Roşie şi retur pe acelaşi traseu. Traseul liniei de tramvai 9 va fi: Gara de Nord – Bulevardul Dâmboviţa – B-dul Liviu Rebreanu – Piaţa Ghe. Domăşneanu (A.E.M.) – Ciarda Roşie şi retur pe acelaşi traseu.

Pentru o mai bună deservire a publicului călător, pe traseul liniei 9, numărul mijloacelor de transport va fi suplimentat cu o unitate, mai spun cei de la STPT.

Circulaţia pe pod va fi permisă atât tramvaielor, dar şi autovehiculelor şi traficului pietonal, cu menţiunea că lucrările nu au fost încă încheiate acolo. De asemenea, balustradele podului nu sunt finalizate.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

7 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

8 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

9 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

11 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

16 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

16 ore ago