Zâmbete amare

„He-he! Make a photo!”

Poate cea mai sugestivă imagine a zilei de de azi a fost aceea cu Viorica Dăncilă, cu faţa lungă şi botoxul căzut, mai bătrână cu vreo zece ani, alături de o Andreea Cozma rânjind, dar nu cu râsetul ei. Incompetenţa şi corupţia, umăr la umăr. O „make o photo!”, vorba lui Dăncilă de pus în ramă. Aceasta este de altfel imaginea reprezentativă a guvernului trântit astăzi în parlament. Incompetenţă şi corupţie. Sau în grai românesc, prostia şi hoţia, braţ la braţ.

De aproape trei ani de zile, ne-au râs în faţă şi Dragnea şi Dăncilă şi Nicolicea, „Ciordache”, Şerban Nicolae, Olguţa, Fifor, Vâlcov, Codrin Ştefănescu şi alte specimene. Azi, votul din 26 mai a ajuns, în fine şi în parlament. Iar România de mâine le întoarce un „He-he!” direct în plex. Au secătuit bugete, au distrus statul de drept, au aruncat la gunoi justiţia. În Uniunea Europeană şi lumea civilizată nu-i mai băga nimeni în seamă. Nici Armata Roşie n-a produs atâta jaf când a trecut prin România. Şi asta până în ultima clipă, cu promisiuni de bani „fără număr” pentru parlamentarii dispuşi să trădeze.

Votul de azi înseamnă şi începutul reconstrucţiei României normale. Va fi greu, extrem de greu. Am auzit şi acum de la PSD-işti că vin urgii şi nu mai ştiu ce cataclisme după plecarea Guvernului Dăncilă. Să fim serioşi. Dacă ies din casă dimineaţă şi iau primii 26 de oameni care-mi ies în cale, n-au cum să constituie împreună un guvern mai incompetent decât cel al lui Dăncilă. De corupt nici nu mai discut. Măcar oamenii ăştia precis n-ar avea atâtea amante, nepoate, soacre sau neveste pe care să le pună în funcţii de şefi de companii de stat şi agenţii guvernamentele, secretari de stat, prefecţi etc.

P.S. M-am înşelat oarecum în privinţa lui Traian Băsescu. Sau poate nu, având în vedere că Eugem Tomac a fost la faţa locui să se asigure de vot.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

10 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

12 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

13 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

14 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

14 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

15 ore ago