Specialiștii în Terapie Intensivă din Timișoara au preluat modelul american și au creat o echipă care intervine chiar și atunci când pacienții au părăsit secția de Anestezie și Terapie Intensivă și ajung în alte secții ale spitalului. Echipa a intervenit, în ultimele șase luni, pe secția de Neurochirurgie de la Spitalul Județean Timișoara, iar stopurile cardiorespiratorii s-au înjumătățit în aceastî perioadă. Proiectul continuă!
O echipă formată din doctor, medic rezident și asistentă de Terapie Intensivă au intervenit, în ultimele șase luni, pe secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Timișoara, pentru a ajuta pacienții a căror stare se agravează și au nevoie urgentă de asistentă. O echipă de Terapie Intensivă Mobișlă realizată după model american, la inițiativa doctorului Dorel Săndesc, care a acționat și va continua să acționeze nu numai pe secția de Neurochirurgie a celui mai mare spital din vestul țării. Sunt doar primele șase luni, dar proiectul se va extinde și în alte secții. De altfel, doctorul Săndesc a avut o discuție cu ministrul Sănătății Sorina Pintea, care s-a declarat interesată de idee.
„Un proiect de practică medicală pe care l-am preluat din sistemul medical american. Am fost invitați într-un spital din Massachusetts de doctor Corina Filip, o absolventă a Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, și acolo am cunoscut ceea ce în SUA se numește CRT (Critical Response Team) și pe care noi în românește l-am botezat Terapie Intensivă Mobilă. Acest proiect constă în implicarea unei echipe de personal ATI (Anestezie și Terapie Intensivă), medic, rezident și asistentă, în îngrijirea pacienților complecși în afara secției ATI, atunci când ei ajung în secțiile respective. În proiectul pilot care s-a desfășurat în secția de Neurochirurgie, toți pacienții neurochirurgicali, după ce au trecut de faza critică în Terapie Intensivă și au ajuns în Neurochirurgie necesită o îngrijire complexă. Și atunci noi, cu colegii de la ATI, colaborând cu colegii din secția de Neurochirurgie, am încercat să optimizăm cât mai mult tratamentul”, a spus doctorul Dorel Săndesc, inițiatorul proiectul.
După doar șase luni, numărul stopurilor cardiorespiratorii ale pacienților de pe secția de Neurochirurgie (comparativ cu precedentele șase luni) a scăzut cu peste 50 la sută.
Se vor achiziționa echipamente necesare intervenției echipei de Terapie Intensivă și în alte secții ale Spitalului Județean Timișoara. – monitor pentru monitorizarea funcțiilor vitale, injectomat, defibrilator și alte echipamente.
După câteva rezultate bune, CSC Dumbrăvița nu a mai reușit o prestație solidă, în ciuda…
Timișoreanca Anca Todoni s-a calificat fără probleme în semifinalele turneului WTA 125 de la Santa…
Pe șantierul noii legături a Timișoarei cu autostrada A1 e activitate intensă. Sunt peste o…
Universitatea de Vest Timișoara va primi, prin PNRR, peste 90 de milioane de lei pentru…
CSC Peciu este premianta de până acum din C9. Echipa bănățeană a învins categoric în…
Doi bărbați au fost reţinuți, pentru 24 de ore, de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și…