Primăria Timişoara

Nicolae Robu reacţionează la acuzele USR: Aerul din Timişoara e „safe”!

După ce reprezentanţii USR Timiş au acuzat scăderea drastică a calităţii aerului din Timişoara, Nicolae Robu a reacţionat şi îi acuză pe adversarii săi în drumul spre un mandat de primar de boicot. El susţine că aerul din Timişoara este unul sigur, spre deosebire de alte oraşe similare.

E aerul din Timişoara o problemă? Părerile oamenilor din oraş sunt diferite pe această temă, comentariile de pe reţeaua Facebook o dovedesc. USR a lansat un atac la adresa administraţiei oraşului, pe care a acuzat-o că prim măsurile luate încurajează poluarea, care ar fi ajuns mai gravă decât în China.

Duop cum era de aşteptat, Nicolae Robu a reacţionat şi i-a acuzat pe cei de la formaţiunea politică respectivă că ar fi „minţi tulburi” şi „turbaţi de frustrare că în jurul lor se întâmplă fără ei”

„Iată realitatea în privința calității aerului în Timișoara, după date oficiale, ale organizației mondiale a sănătății și nu după scornelile unor minți tulburi! Ce oameni sunt aceia care, turbați de frustrare că în jurul lor se întâmplă FĂRĂ EI, ba mai mult, în pofida încercărilor lor de boicot, atâtea și atâtea lucruri bune, își împroașcă orașul cu noroi, zi de zi, fără rușine! Tema mai nouă este calitatea aerului, afectată, chipurile, de modernizarea în forță (evident, cu concluzia: stop modernizării în forță, mai ales că ea este aducătoare de voturi pt cei ce o fac, nu?!). Da, calitatea aerului în Timișoara nu ne mulțumește, am vrea ca ea să fie mult mai bună și acționăm în acest sens -noi, cu fapte, nu cu vorbe, nu cu circ, precum ei!-! Dar, așa cum e ea, Timișoara a reușit, cu mine ca Primar, să fie singurul oraș din România scos de pe lista de infringement a Uniunii Europene, îmbunătățindu-și radical parametrii aerului. Și nimeni nu va putea contrazice acest lucru fără a cădea în penibil, pt că vorbim de lucruri verificabile oficial, nu de păreri! Eu atașez prezentei postări print screen-uri de astăzi, de pe unul din site-urile Organizației Mondiale a Sănătății. Oricine poate vedea limpede că aerul în Timișoara este în zona “SAFE”, în timp ce în Cluj, Oradea și București sunt depășiri ale pragului admis cu 70%, 40%, respectiv 120%. Dar, acolo, nimeni nu îndeamnă -cât ridicol și totodată câtă ticăloșie!- la folosirea măștilor!”, a anunţat Robu, răspunzând atacului pe reţeaua sa favorită de socializare.

În sprijinul său, primarul prezintă o serie de printscreen-uri cu grafice prezentate de un site care este parte a unei campanii pentru un aer mai curat şi care încadrează Timişoara la categoria „safe” pentru aer, pe baza datelor unei platforme aparţinând Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago