Ziaristu' de terasă

„Patrioata naţionale” Maria Grapini declară război Olandei!

Maria Grapini, această „voce a patriotului naţionale” nu-şi dezamăgeşte alegătorii –  atâţi câţi mai sunt – ascunşi prin tot felul de grote ale naţionalismului primitiv. Zilele trecute ne-a mai prezentat o mostră prin care îşi arată descendenţa din republicana Miţa Baston. Cu teoria conspiraţiei în braţe, Grapini ne-a spus – a câta oară ? – că răutăcioasa şi corupta Europă conspiră la greu împotriva ţărişoarei noastre. Şi asta fiindcă n-a fost lăsată „nedreptăţita” madam Plumb să preia portofoliul de comisar european.

 

“Clar, pentru portofoliul de Transporturi există interese. Nu am înțeles de ce după ce președinta Comisiei a decis că ăsta e portofoliul României, de ce să mai suporte consecințele nedrept persoana căreia i s-a alocat acest portofoliu, dar lupta a fost economică”, a opinat Grapini, cea aflată printre ultimii “patrioţi” care stau cu pieptul gol în faţa “putredului” Occident. Şi fiindcă există o lege în România, nebăgată în seamă însă de VV Dăncilă şi PSD, potrivit căreia Parlamentul trebuie să valideze comisarul european, Grapini a găsit şi acolo scuza. „Așa am înțeles, că dacă se va agrea candidatura domnului Nica, evident va avea și avizul parlamentului. Știm bine că în țară avem altă frământare, cu moțiunea. Cert este că candidatul nominalizat de Guvern este indirect validat de parlament pentru că majoritatea parlamentară a dat și guvernul. Practic, indirect e validat…”, a cuvântat ea din puţul gândirii.

 

Pe bune? Mai avem atunci nevoie de parlament, după ce se validează un guvern? Ca să nu mai discut de situaţia concretă de azi în care guvernul nu mai are susţinere parlamentară, PSD fiind în minoritate. Culmea mizeriei şi a ipocriziei este că aceşti comisari nu doar că nu sunt validaţi în parlament, dar nu se stabilesc nici măcar în guvern, ci în acea „gaşcă a lui Ali Baba”, numită oficial CEx-ul PSD. Şi tot Iohannis e devină. “Cum a reacționat șeful statului? A atacat propria țară, în loc să apere țara ca să fie tratată la fel cu alte state”, a mai cuvântat Grapini cu referire la cazul Plumb. Adică ţara nu e norodul, ci tagma jefuitorilor, ca să-l parafrazez pe Tudor Vladimirescu? Adică ce treabă are cu România, omul desemnat de grupul organizat PSD?

 

Dar toate acestea sunt chestii minore, pe lângă ce a mai debitat, în aceeaşi întâlnire a eurodeputaţilor PSD cu presa, această „cavalariţă” a gramaticii pierdute. Nici una, nici alta, Grapini i s-a pus pata pe ţara lalelelor. „Eu m-aş referi la Olanda, de exemplu, care ne creează mari probleme, de la evaziuni fiscale până la atentat la copii. Nu vă supăraţi, pentru mine Olanda este o ţară de risc major şi foloseşte ţările din Est pe scară largă. Ce s-a întâmplat Olandei?”, a mai debitat Grapini într-o adevărată declaraţie de război la adresa batavilor.

Dacă ar fi bănuită că are simţul umorului, că de al ridicolului nici vorbă, s-ar putea spune că Grapini parafrazează un mai vechi banc din timpul lui Ceauşescu. Care spunea să declarăm război Statelor Unite şi să ne predăm imediat pentru a putea fi ocupaţi….

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

8 minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago