Primăria Timişoara

Renovarea scenei din Parcul Rozelor ajunge în atenţia consilierilor local. Se cer peste 600.000 de lei din bugetul Timişoarei

După ce a a fost nevoită să mute o serie de evenimente din Parcul Rozelor şi să organizeze altele sub spectrul unor accidente neplăcute, Primăria Timişoara face primul pas concret spre reabilitarea scenei de spectacole din parcul amintit.

635.000 de lei, cu tot cu TVA vrea să dea Primăria Timişoara pentru renovarea ansamblului de la scena din Parcul Rozelor. În acest sens, pe masa conslierilor locali se va afla un proiect care prevede alocarea banilor amintiţi. „Aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza DALI și a descrierii sumare a investiției pentru refacerea scenei din Parcul Rozelor”, este numele proiectului supus la vot. Lucrarea nu va acoperi doar repararea acoperișului scenei, distrus la o furtună, ci şi a arcelor metalice care susţin acest acoperiş.
„Intervențiile propuse urmăresc realizarea lucrărilor de reabilitare a arcelor structurii metalice și înlocuirea învelitoarei din membrană. Intervențiile propuse prin prezenta documentație DALI propun intervenția punctuală a structurii de rezistență, respectiva în zona arcului A, pe cheia de boltă, prin execuția la fața locului de înlocuiri de elemente ale arcului. Înlocuiri ale elementelor de tensionare (șuruburi și tiranți), cabluri. Modificarea soluției de închidere în spatele scenei pentru scăderea presiunii pe întreaga învelitoare, având în vedere forma sa. Soluția propusă prin ridicarea stâlpilor spate va permite curgerea fluentă a aerului și evitarea măririi presiunii pe întreaga suprafață, fapt ce va conduce la scăderea tensiunii în membrană. Pentru evitarea formării condensului a fost propusă modificarea prinderii corpurilor de iluminat, prin coborârea nivelului acestora față de arc”, se spune în proiect.
Pentru stabilirea lucrărilor necesare a fost realizată o expertiză tehnică, una care a fost amânată destul de mult timp, aceasta a stabilit că prelata folosită la acoperiş nu a fost corect montată, de asemenea că au fost folosite materiale proaste, plus că mentenanţa nu a fost asigurată periodic.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

56 de minute ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

3 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

3 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

4 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

4 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

4 ore ago