După ce ploaia din primele zile ale săptămânii în curs l-a salvat pe primarul Timișoarei de problema smogului, el a redescoperit că oraşul are funcţionale nu mai puţin de patru staţii de specialitate. Cel puţin teoretic, pentru că cea din Calea Şagului, care, de obicei, arată date mai puţin prietenoase cu statistica „eco”, nu oferă informaţii nici joi dimineaţa.
Gata, nu mai avem nevoie de date din satelit, de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de medii pe perioade lungi, care să arate cât de bun, ca la munte, e aerul Timișoarei! Au ieşit bine datele de la staţiile cu care publicul îi scotea primarului ochii zile întregi, pentru că prezentau date care duceau oraşul alături de altele mult mai mari, dar la capitolul aer prost.
Brusc, datele oferite de staţii au revenit „pe verde” iar Robu şi-a adus aminte de ele. Când sunt pe verde, acestea sunt în concordanţă că dezvoltarea în forţă a oraşului şi excelente pentru o nouă partidă de luptă cu haterii. Primarul încearcă să întoarcă situaţia în favoarea lui şi spune că smogul e, de fapt, cum a spus el, adică neconform situaţiei normale a oraşului. El prezintă doar datele de la una dintre cele trei staţii funcţionale.
Deodată, oraşul e plin de aer curat ca lacrima! Noroc cu ploaia, care a spălat noxele şi praful…
„Print screen-ul este de pe site-ul oficial de monitorizare a calității aerului al Ministerului Mediului, care folosește stații parte a sistemului european de monitorizare a calității aerului. Indicele cel mai bun este 1, iar cel mai rău 6. Remarcați și dv unde ne situăm, cât de bine fără ghilimele stăm, de fapt!
Se confirmă, astfel, ce am explicat eu acum câteva zile privind acel smog: el nu a fost un fenomen specific Timișoarei, ci s-a manifestat, așa cum o face el întotdeauna, prin definiție, pe o arie mult mai largă, cuprinzând, de exemplu, localități precum Carani, Nădlac, Oradea etc.”, spune Nicolae Robu, pe Facebook.
Desigur, nu uită să amintească faptul că el este, de fapt, cavalerul în armură strălucitoare care se luptă cu poluarea: „EU NU SUNT MULȚUMIT DE CALITATEA AERULUI ÎN ORAȘUL NOSTRU, ÎL VREAU ÎN PERMANENȚĂ FOARTE CURAT ȘI NU E AȘA!” (n.r. utilizarea literelor mari aparţine exclusiv autorului, deşi e deranjantă).
Desigur, toţi cei care au acuzat situaţia existentă, faptul că nu se putea respira şi că exista smogul, aceştia sunt hateri, care urăsc Timişoara şi gonesc turiştii, speriindu-i. E joc politic, spune actualul primar!
„Dar, e nedrept să ținem departe de oraș turiști și investitori, prin denaturări iresponsabile ale realității, prin apel la folosirea de măști, comparații cu Beijing etc., doar ca joc politic! Realitatea este că trebuie să luăm în permanență măsuri pt a avea un aer cât mai curat, dar și că Timișoara este singurul oraș din România care a reușit să se facă scos de pe lista de infringement a Comisiei Europene, coborând de la cca 45 de depășiri de praguri pe an pe stație, câte erau când am devenit eu Primar, la 7.5 depășiri de praguri pe an pe stație (!!!), în condițiile în care normele europene admit 35 de depășiri! Cine iubește orașul, e exigent cu el, dar nicidecum nu-l împroașcă cu noroi!”, îşi încheie anunţul virtual edilul-şef.
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…
Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea…
În urma unei investiții a Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), la Oravița au…
La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…
Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara a găzduit sâmbătă, 16 noiembrie, a XI-a ediție a concursului…