Primăria Timişoara

Sunt autorizate lucrările de intervenţii la străzile din centrul Timişoarei? Reprezentanţii primăriei susţin că da, chiar cu PUG suspendat

Toate lucrările efectuate de primărie la străzile din zona centrală sunt efectuate cu documentaţii legale, insistă reprezentanţii instituţiei, fiind emise după suspendarea Planului Urbanistic General. Culiţă Chiş, şeful peste departamentul care se ocupă de aceste investiţii, spune că autorizaţiile ar fi fost emise în urmă cu cel mult două luni, iar Prefectura Timiş a atacat în Contencios Administrativ hotărârea de consiliu local prin care vechiul PUG era prelungit încă din luna august.

Se sparg trotuare, carosabil, borduri din vară în zona centrală a Timişoarei, dar aceste lucrări sunt efectuate legal, susţin reprezentanţii Primăriei. Ele au autorizaţii de construcţii şi certificate de urbanism emise legal, fie că au fost semnate înainte de momentul în care hotărârea CL de prelungire a fost atacată în Contencios, fie au fost realizate pe baza Regulamentului General, un document legislativ adoptat cu ani buni în urmă.

„Nu sunt necesare autorizaţii pentru aceste intervenţii. Există un regulament general de urbanism, peste acest regulament există Plan Urbanistic General. Cine vrea să facă ce nu e reglementat prin PUG trebuie să facă un Plan Urbanistic Zona. În momentul de faţă, nu se pot da autorizaţii de construcţie fundamentate pe PUG, se face doar pe PUZ. Cine respectă PUZ, se pot da asemenea autorizatii. Dacă cineva vrea autorizări pe Regulamentul General, de exemplu Aquatim are de schimbat o conductă sau să construiască ceva, i se poate emite autorizaţie. Nu se pot emite certificate şi autorizaţii celor ale căror proiecte se sprijină pe PUG”, spune Nicolae Robu.

Totuşi, el nu a reuşit să lămurească clar problema lucrărilor de spargere a străzilor din zona centrală, dacă au sau nu documentaţii valabile. În ajutorul său a sărit Culiţă Chiş, şeful departamentului care se ocupă cu infrastructura oraşului în cadrul Municipalităţii: „Aceste autorizaţii, pentru lucrările respective, sunt emise de cel puţin două luni, nu sunt probleme de când e PUG suspendat”.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

2 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

2 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

2 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

3 ore ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

4 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

16 ore ago