Politica

Viorica Dăncilă şi PSD, precum Nicolae Ceauşescu în 21 decembrie 1989

Cu 48 de ore înainte de moţiunea de cenzură, PSD, în disperare de cauză, aruncă cu noi promisiuni. Într-un mesaj transmis în jurul orelor amiezii, PSD promoite noi creşteri salariale, vouchere şi bonusuri pentru bugetari. Pe 21 decembrie 1989, şi Nicolae Ceauşescu promitea majorări de pensii şi salarii.

 

„Noi, cei din PSD, garantăm creșterea salariilor de la 1 ianuarie 2020 și 1 ianuarie 2021. Asigurăm acordarea de vouchere și alte bonusuri pentru bugetari. Ei, partidele de opoziție, disprețuiesc bugetarii. Pe unii vor să îi concedieze, iar pentru restul vor să taie salariile, să le ia toate bonusurile pe care în mod corect le câștigă astăzi. Ei consideră că bugetarii sunt ”praf” la locul de muncă.”, este mesajul pe care PSD l-a postat pe pagina de Facebook în urmă cu puţin timp.

Tot în apropierea moţiunii de cenzură, Viorica Dăncilă a promis bani mai mulţi pentru primari, prin PNDL 3. De altfel, ea a vorbit de o rectificare bugetară în acest sens, fiind însă contrazisă chiar de minsitriul Finanţelor Orlando Teodorovici.

Pe 21 decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu organiza un ultim miting, care s-a dovedit a-i fi fatal. Iată ce promitea printre altele Ceauşescu, cu o zi înainte de-a pierde puterea: ”Doresc să vă informez pe dumneavoastră de o importantă hotărâre adoptată, în această zi, de Comitetul Politic Executiv, privind nivelul de trai al oamenilor muncii. Am hotărât, în această dimineaţă, ca începând de la 1 ianuarie să majorăm, în cursul anului viitor, retribuţia minimă de la 2.000 de lei la 2.200 de lei. Am hotărât să majorăm pensiile minime de la 800, la 900 de lei. Am hotărât, totodată, ca pensia de urmaş să fie majorată cu 100 de lei. Vom creşte, de asemenea, ajutorul social de la circa 500, la 800 de lei, ceea ce vom asigura în acest fel condiţiuni bune, corespunzătoare, de muncă şi de viaţă pentru toţi cetăţenii patriei noastre. Aceste măsuri demonstrează cu putere că, pe măsura dezvoltării economiei, facem totul pentru a asigura ridicarea continuă a nivelului de trai, material şi spiritual, al poporului, potrivit hotărârilor Congresului Partidului.”

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

9 minute ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

5 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

5 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

13 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

16 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

16 ore ago