Sport

Cu Dunărea Călărași în campionat, cu CSU Pitești în Cupa României

Deținătoarea Cupei României la handbal masculin, SCM Politehnica Timișoara va întâlni o echipă din liga a 2-a și în optimile de finală ale acestei ediții. Violeții vor juca pe terenul celor de la CSU Pitești, ocupanta locului al 3-lea în seria zonală B. Întâlnirea va fi în manșă unică în 8 decembrie.

În celelalte meciuri sunt câteva dueluri interesante, inclusiv între prim divizionare cu obiective majore pentru acest sezon: Dinamo București – Dunărea Călărași, CSM Focșani – Potaissa Turda, Minaur Baia Mare – CSM Bacău, CSM Făgăraș – Dobrogea Sud, HC Buzău – CSM Sighișoara, CSM Alexandria – Brâncuși Tg Jiu și Univ Cluj – Magnum Botoșani.

Antrenorul SCM Politehnica Timișoara, Perto Milosevic, a comentat rezultatul tragerii la sorți din Cupă, dar a adăugat alte câteva idei înaintea jocului din Liga Zimbrilor, de mâine, ora 18,25, la sala ”Constantin Jude”: ”Da, am avut noroc ca alte câteva echipe și spre deosebire de alte prim divizionare, care trebuie să joace între ele. Singurul lucru mai puțin convenabile este că trebuie să facem o deplasare între două meciuri de campionat într-o singură săptămână (n. n. meciul va fi între ultima etapă din tur, acasă cu CSM Bacău, și prima rundă din retur, cu Steaua București). Deocamdată ne concentrăm pe meciul din Liga Națională, de mâine, contra celor de la Dunărea Călărași, o echipă puternică și incomodă. Ne confruntăm cu o problemă medicală importantă – accidentarea lui Marius Sadoveac, care are o ruptură a mușchiului aductor, afecțiune ce-l ține deoparte vreme de două sau trei săptămâni. Spun că e o absență însemnată, deoarece e unul din principalii noștri aruncători de la 9 metri, iar pe postul lui nu avem alternativa unui jucător de mână stângă, pentru că ne aducem aminte de plecarea lui Orbovic din startul sezonului. Va fi nevoie să ne concentrăm și să facem aceleași prestații bune ca în jocurile de acasă cu Olympiakos (din Cupa EHF) și cu CSM Focșani (din campionat) când am fost privați, de asemenea, de contribuția lui Sadoveac. Ceilalți băieți sunt bine, cu fiecare zi ce trece Tcaciuc progresează în pregătire. Pentru meciul cu Călărași, trebuie să fim capabili să evoluăm la un nivel ridicat pe tot parcursul minutelor; avem nevoie de apărare bună, de contraatac eficient și de o repliere rapidă. Sunt sigur, că băieții vor da totul pentru a câștiga această întâlnire” a spus tehnicianul alb-violeților.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

46 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

O oră ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago