Social

Anchetă a Ministerului Sănătății în cazul tragediei de pe “Mioriţa”. Se aşteaptă rezultatele

O echipă a Ministerului Sănătății (MS) a venit miercuri la Timișoara, pentru a verifica diferite acte și acțiuni ale celor implicați în gestionarea situației de criză, precum şi situația pacienților care locuiesc pe strada Miorița și pe Vlad Voievod, unde s-a folosit un insecticid „letal”.

Echipa de control a Ministerului Sănătății a dispus ca reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș să intre în imobilele afectate de folosirea insecticidului, „identificat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, ca fiind Delicia-Gastoxin (substanță ce conține fosfură de aluminiu, în concentrație de 57%) și să determine gradul de poluare și radioactivitate al aerului din încăperi”.

Conform Ministerului Săbnătății, în acest moment se prelevează probe de către inspectorii Inspecției Sanitare de Stat, din cadrul DSP Timiș, care vor ajunge într-un laborator de toxicologie, pentru a se determina dacă mai există în aer fosfină, „substanță letală care a provocat decesul celor trei persoane și intoxicarea altor 88 care au fost evaluate”. “Rezultatele vor fi comunicate Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care va dispune, în funcție de rezultatele de la laborator, întoarcerea locatarilor în imobile”, au anunţat reprezentanții ministerului. Ministerului Sănătății.

Conform celor de la Ministerul Sănătății, produsul Delicia-Gastoxin este certificat de către Comisia Națională pentru Produse Biocide pentru utilizare ca insecticid, folosit strict în interiorul silozurilor goale, a celulelor de depozitare goale, stive, camere de depozitare goale, alte clădiri etanșe la gaze (închise/sigilate, libere). Este interzisă folosirea lor în spații de locuit!

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

40 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago