Economic

Creşteri de mici dimensiuni ale preţurilor locuinţelor. Timişoara rămâne o piaţă echilibrată

Piaţa românească, în general, respectiv cea timişoreană, din domeniul imobiliar pare să fi ajuns la un nivel de echilibru. Preţurile sunt relativ constante, chiar dacă, în medie, se înregistrează mici creşteri, de doar câţiva euro, pe metrul pătrat.

După un avans de 0,6% în luna septembrie, apartamentele disponibile spre vânzare în România, atât cele noi, cât și cele vechi, s-au menținut, per ansamblu, pe un trend ascendent și în luna octombrie. Conform datelor Imobiliare.ro, a fost înregistrat un avans de 1,9% la nivel național, de la 1.272 de euro pe metru pătrat util, până la o medie de 1.296 de euro pe metru pătrat util. Dintre marile orașe monitorizate constant, cele mai semnificative majorări au avut loc în Cluj-Napoca și în Iași, iar cele mai mici, în Constanța și Brașov. Bucureștiul, pe de altă parte, face excepție de la „regula” creșterilor de preț, pretențiile proprietarilor de locuințe menținându-se aici, în contextul unui ușor declin, la un nivel foarte apropiat de cel consemnat la finele lunii trecute – după ce, în septembrie, locuințele din București se apreciaseră cu 1,8%.

Timişoara nu se abate de această dată de la regulă, suma medie solicitată pentru un apartament, indiferent de anul de construcție, s-a majorat cu 0,8% în a doua lună de toamnă, de la 1.250 la 1.260 de euro pe metru pătrat util. Și aici, cele două segmente de piață analizate au avut evoluții inegale – locuințele din blocurile vechi au consemnat un avans de 0,4%, de la 1.257 la 1.262 de euro pe metru pătrat, iar cele nou-construite s-au scumpit, în medie, cu 2,2%, de la 1.226 la 1.253 de euro pe metru pătrat.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

32 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

33 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

45 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

54 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago